Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. června 2019 10:17
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Nouzové přistání ruského letadla skončilo nárazem a požárem. Zahynuli členové posádky

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Záběry zevnitř stroje se zanedlouho objevily na internetu.

Menší dopravní letadlo Antonov An-24 skončilo po nouzovém přistání v plamenech. Stroj vzlétl a okamžitě mu měl selhat jeden z motorů, a tak se piloti rozhodli nouzově přistát v Nižneangarsku

Let měl původně směřovat do metropole Ulan Ude, což mělo trvat téměř 7 hodin, avšak technický problém nasměroval letadlo zpět na letiště, kde přistávací manévr neproběhl korektně.

Letadlo sjelo z dráhy o více než 100 metrů a skončilo v nedaleké budově. Okamžitě po nárazu začal stroj hořet. Náraz a požár podle dostupných zpráv z Ruska usmrtil pilota a mechanika, sedm cestujících bylo převezeno do nemocnice a 43 se podařilo evakuovat bez větších zranění.

Zdroje z letiště prohlásily, že pilot a mechanik se obětovali kvůli záchraně ostatních pasažérů a z paluby hořícího letadla odcházeli mezi posledními, což je připravilo o život. Let provozovala společnost Angara Airlines, která převážně létá ve východní Sibiři a jen jedna z jejích linek směřuje do Číny.

Domů
Sdílet
Diskuse