Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. června 2019 13:12
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Brazilce cestujícího s prezidentem na summit chytili s 39 kily kokainu v zavazadle

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Španělští policisté muže okamžitě zadrželi.

Brazilský prezident Jair Bolsonaro cestoval v posledních dnech na setkání skupiny G20 do japonské Osaky. Příslušník brazilského letectva, který prezidenta doprovázel v záložním letadle, během přistání ve španělské Seville způsobil obrovský problém, když ho tamní policie načapala s 39 kilogramy kokainu v kufru, informovalo CNN.

Příslušníka Španělé zatkli 25. června a vyšetřování spustilo i brazilské ministerstvo obrany, kde byl 38letý seržant Silva Rodrigues zaměstnán.

Člen ochranky brazílskeho prezidenta pašoval 39 kíl kokaínu vo vlastnom kufri. Líder pritom zbrojí proti drogovým kartelom
Člen ochranky brazílskeho prezidenta pašoval 39 kíl kokaínu vo vlastnom kufri. Líder pritom zbrojí proti drogovým kartelom Zdroj: Coast Guard

Prezident na incident zareagoval slovy, že pokud bude seržantovi prokázána vina, bude obviněn a odsouzen podle platného práva. Mezitím poskytl médiím vyjádření i viceprezident Hamilton Mourao. „Je jasné, že podle množství drog, které převážel, je jen tak nekoupil za nejbližším rohem. Pracoval jako pašerák drog, řekněme to tak,“ řekl.

Na příslušníka brazilského letectva nyní čeká soud ve Španělsku, kde mu za pašování 39 kilogramů hrozí vysoký trest, protože při takovém množství nemůže říct ani to, že by měl návykové látky jen pro vlastní potřebu. Paradoxem je případ zejména z důvodu, že prezident Bolsonaro chce už delší dobu bojovat proti drogovým kartelům ve své zemi.

Domů
Sdílet
Diskuse