Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. července 2019 7:48
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Dosud nezveřejněné video pádu dálničního mostu zachycuje moment, kdy přišlo o život 43 lidí

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Podle italské prokuratury má jít o klíčový důkaz, jelikož video zachycuje i konkrétní moment, kdy se odtrhl kus lana držící betonovou konstrukci.

14. srpna 2018 v Itálii zahynulo 43 lidí poté, co se pod nimi zhroutil dálniční Morandiho most. Zároveň připravil o střechu nad hlavou dalších 600 obyvatel Janova obývajících domy pod mostem.

Italská agentura ANSA nyní informuje, že tamní prokuratura povolila zveřejnění videozáznamu z průmyslové kamery, který původně okamžitě po nešťastné události zadržela. Mělo jít o klíčový důkaz, protože video zachycuje i konkrétní místo, kde byla poškozena konstrukce mostu.

Celý pád trval přibližně 14 sekund a máme možnost vidět i světla aut, která se řítí k zemi poté, co se v oblasti 9. pilíře potrhala kovová lana. Deník SME ještě informuje, že tehdejší provozovatel mostu konstatuje, že záznam „neukazuje všechny základní komponenty mostu“ a tím pádem „příčinu zhroucení nevysvětluje“.

Pracovníci postupně most po částech odstraňovali už od minulého roku, během posledního pátku však musely být odpáleny pilíře, protože jejich demontáž nebyla možná.

Doporučeno
V Itálii odpálili dálniční most, který se loni zhroutil a způsobil tragédii V Itálii odpálili dálniční most, který se loni zhroutil a způsobil tragédii 28. června 2019 11:14

Nový most by měl být postaven již na jaře roku 2020, navrhl ho renomovaný architekt Renzo Piano zcela zdarma z respektu ke svému rodnému městu. Most by měl vypadat jako loď a půjde o jeden z nejmodernějších architektonických kousků v regionu.

Zpět
Sdílet
Diskuse