Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. července 2019 14:59
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Rasistické studenty usvědčilo automatické přihlašování k Wi-Fi. Svastiky a homofobní nápisy nasprejovali více než 50krát

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Američtí studenti doplatili na přihlašovací systém k internetu.

Skupina středoškoláků se loni rozhodla posprejovat areál své školy rasistickými a homofobními nápisy. Na Glenelg High School v americkém Marylandu si chlapci zakryli obličeje tričky, a i když podle vlastních slov chtěli nejdříve jen vymyslet vtipný žertík, místo toho zanechali v areálu více než 50 urážlivých symbolů, upozornil Washington Post.

Místnímu řediteli dokonce zanechali velký rasistický nápis. Měli pocit, že je nikdo nebude moci identifikovat, protože svou identitu dokonale zakryli, jenže nepočítali s tím, že se jim mobily automaticky přihlásí na školní Wi-Fi síť.

Rasistických študentov usvedčilo automatické prihlasovanie k Wi-Fi. Svastiky a homofóbne nápisy nasprejovali viac ako 50-krát
Rasistických študentov usvedčilo automatické prihlasovanie k Wi-Fi. Svastiky a homofóbne nápisy nasprejovali viac ako 50-krát Zdroj: Howard County Circuit Court/Washington Post

Na tamní střední škole funguje systém, v rámci nějž každý student pomocí své identity vytvoří speciální kód na přihlašování na internet. Čtyři géniové na to pravděpodobně zapomněli, když v noci přišli do školy, a tak policistům stačilo zkontrolovat administrativní systém školy. V něm zjistili, že Joshua Shaffer, Seth Taylor, Matthew Lipp a Tyler Curtiss byli automaticky přihlášeni k Wi-Fi loni 23. května ve 23:35.

Všichni čtyři byli obviněni a nakonec i odsouzeni – museli absolvovat několik týdnů veřejně prospěšných prací, skončili s podmínkou, či dokonce museli trávit několik víkendů ve vězení. Tresty se lišily v trvání od 9 až do 18 týdnů. Na svůj středoškolský žertík proto budou vzpomínat ještě dlouho.

Domů
Sdílet
Diskuse