Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. července 2019 15:51
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

V Paříži se na vojenské přehlídce objevil člověk na létajícím prkně. Video zachycuje vynálezce na svém flyboardu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Francouzský vynálezce Franky Zapata se snažil demonstrovat možné využití svého flyboardu v armádě.

Francie každoročně 14. července slaví svůj národní den, který je ve světě také známý jako Bastille Day. Součástí jsou ohňostroje, oslavy a také velkolepá vojenská přehlídka, která se však letos nesla i ve futuristickém duchu.

Její součástí totiž byla show francouzského vynálezce Frankyho Zapaty, který stojí za postavením zatím jediného funkčního a spolehlivého létajícího prkna, takzvaného flyboardu. Ten je poháněn speciálními turbínami a ukázal se před francouzským prezidentem, několika evropskými lídry a celou ulicí Champs-Elysees.

Zapata se podle Japan Times pokusil prostřednictvím své „letecké“ show ukázat veřejnosti možné využití svého flyboardu v armádě, ale ještě ho třeba vylepšit. Dosáhnout totiž dokáže i rychlosti 190 kilometrů za hodinu, ale palivo zatím vydrží jen 10 minut. Nyní má v plánu přeletět Lamanšský průliv, avšak uprostřed bude potřebovat někde přistát a doplnit palivo.

Domů
Sdílet
Diskuse