Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
26. července 2019 8:17
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Opalování nahoře bez upadá na popularitě. Důvodem je i obava ze sexuálního obtěžování

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Evropanky si při opalování většinou ponechávají vrchní díl plavek.

Průzkum francouzského institutu IFOP založený na vzorku 5000 žen mimo jiné poukázal na to, že zatímco v roce 2016 se bez vrchního dílu plavek opalovalo 33 % dotazovaných Evropanek (dívky z Francie, Británie, Německa, Itálie a Španělska) starších 18 let, v roce 2017 jich bylo už jen 27 %. Jak píše Independent, důvody, proč ženy většinou nemají rádi opalování nahoře bez, jsou různé.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Emily Ratajkowski (@emrata),

Konkrétně je řeč zejména o nízkém sebevědomí, strachu ze sexuálního obtěžování či o praktické péči o své zdraví. Nejvíce opalujících se žen bez horního dílu plavek bylo kdysi ve Španělsku, kde se k tomuto kroku odvážilo 48 % žen. Za nimi následovalo Německo (34 %), Francie (19 %), Británie (19 %) a Itálie (15 %).

Při porovnání s minulostí v rámci Francie jde přitom o poměrně velký skok, protože v roce 1984 se nahoře bez dokázalo opalovat 43 % dotazovaných žen z Francie. Kromě opalování nahoře bez se ženy také stále méně opalují pouze v „rouše Evině“. Nudismus se podle respondentek týkal pouze 20 % žen ze Španělska. Následovaly Němky (19 %), Britky (8 %), Francouzky (6 %) a Italky (4 %).

Domů
Sdílet
Diskuse