Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. července 2019 13:30
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Blízko populární letní destinace v Chorvatsku vypukly velké lesní požáry

ZAJÍMAVOSTI CHORVATSKO
Uložit Uložené

Některá místa museli evakuovat, bylo nutné uzavřít i dálniční úsek.

Opět další oblíbená letní destinace byla v plamenech. Zrče a tamní hudební festival Fresh Island tentokrát vystřídal Šibenik a jeho okolí. Dva mohutné požáry vypukly v sobotu odpoledne v přilehlých lesích blízko 50tisícového města ležícího u ústí řeky Krka do Jaderského moře.

Doporučeno
Chorvatské Zrče je v plamenech. Z festivalu Fresh Island museli evakuovat 10 tisíc lidí Chorvatské Zrče je v plamenech. Z festivalu Fresh Island museli evakuovat 10 tisíc lidí 16. července 2019 11:15

O celém případu informovala chorvatská televize N1. Hasiči si museli poradit s rozsáhlým požárem ohrožujícím i přilehlé vesnice, který komplikovalo nepříznivé počasí. Kvůli silnému větru se oheň stále rozšiřoval a ve vzduchu létaly velké rozpálené jiskry. Pro mimořádnou situaci dokonce uzavřeli části tamní dálnice.

Až 200 povolaných hasičů vybavených vodními děly a leteckou technikou muselo bojovat s ohněm celou noc. Museli jim pomáhat i armádní složky. Obyvatelé Mihaljeviće, Dulibiće a Lugoviće byli okamžitě evakuováni.

Doporučeno
„Jedenáct nás jelo v taxíku uličkami v hořícím lese a dusili jsme se.“ Požár na Fresh Islandu popsal organizátor Hip Hop Žije „Jedenáct nás jelo v taxíku uličkami v hořícím lese a dusili jsme se.“ Požár na Fresh Islandu popsal organizátor Hip Hop Žije 16. července 2019 13:41

Oheň se nakonec dostal až k vesnici Donji Rupiči, kde ohrožoval místní i turisty. Kvůli mohutným plamenům bylo nutné uzavřít část chorvatské dálnice A1, která bývá zejména v časech letních dovolených mimořádně vytížená. Oheň se hasičům po několika hodinách podařilo uhasit.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Županijski Radio Šibenik (@radiosibenik),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Petar Borović (@pero257),

Domů
Sdílet
Diskuse