Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
8. srpna 2019 8:40
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

V Barceloně mohou ženy na koupalištích plavat nahoře bez

REFRESHER
Uložit Uložené

Mluvčí potvrdila, že neexistuje žádné psané pravidlo a diskriminace na základě pohlaví je zakázána.

Po stížnostech veřejnosti, že některá koupaliště v Barceloně diskriminují ženy opalující se, resp. koupající se nahoře bez, se ozvaly i tamní úřady. Ty podle CNN potvrzují, že neexistuje žádné psané pravidlo, na jehož základě by se měli návštěvníci koupališť oblékat, zároveň mluvčí prozradila, že diskriminace rovnosti pohlaví i tímto způsobem je přísně zakázána

Zařízení s bazény si tedy nemohou určovat vlastní nařízení a dress code. To se týká všech veřejných míst včetně pláží a úřady už potvrdily, že tato zjištění budou zaslána všem provozovatelům. Mluvčí však dodává, že nejde o nic nového a ženy se na většině míst k tomu určených v Barceloně opalovaly nahoře bez i dosud. 

Problém se týkal hlavně koupališť, která označil tento španělský profil bojující proti porušování práv. Dodává, že Barcelona je svobodná, tolerantní a respektuje každého.

Domů
Sdílet
Diskuse