Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. srpna 2019 20:52
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Neonacista šikanoval židovskou ženu, nyní jí musí zaplatit 14 milionů dolarů

ZAJÍMAVOSTI ŠIKANA
Uložit Uložené

Kvůli útokům odsouzeného si prošla jeho oběť peklem.

Zakladatel neonacistického webu Daily Stormer Andrew Anglin dlouhou dobu šikanoval realitní makléřku Tanyu Gersh z Montany, která je židovkou.

Podle Vice mu soud přikázal vyplatit jeho oběti odškodné ve výši 14 milionů dolarů. Krátkou dobu po vynesení rozsudku však měl přesto prostřednictvím svého webu dále šířit nenávistné příspěvky.

Ještě v červnu mu navíc federální soudce rozsudkem přikázal, aby muslimskému rozhlasovému moderátorovi Deanu Obeidallahovi vyplatil 4,1 milionu dolarů za to, že ho falešně obvinil z terorismu.

Anglinovy činy vůči židovské ženě měly podnítit stovky dalších lidí, aby prostřednictvím sociálních sítí či telefonátů vyhrožovaly nejen zmiňované ženě, ale také jejímu muži a 12letému synovi. Útoky na realitní makléřku začaly již v prosinci 2016.

Zhruba 700 terorizujících zpráv, které Gersh obdržela pouze za 4 měsíce před podáním žaloby, bylo plných antisemitských urážek včetně narážek na holocaust. Podle žaloby byla oběť neonacisty vystavena velkému nátlaku, pravidelně zvracela, zhubla, začaly jí více vypadávat vlasy a později jí byla diagnostikována posttraumatická stresová porucha.

Domů
Sdílet
Diskuse