Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. srpna 2019 18:25
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Vieme, kedy začne 5. séria Peaky Blinders. Aká bude dlhá?

Vieme, kedy začne 5. séria Peaky Blinders. Aká bude dlhá?
Zdroj: BBC One
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Tommy Shelby a jeho rodina sa už nezadržateľne blížia.

BBC One na svojej facebookovej stránke konečne odhalila, že prvá epizóda dlho očakávanej 5. série Peaky Blinders k nám dorazí 25. augusta (srpen) tohto roku. Tešiť sa môžeš na 6 úplne nových častí, v ktorých sa život hlavného hrdinu Tommyho Shelbyho a jeho rodiny posunie zase o menší či väčší krok vpred.

A vzhľadom na záver posledného dielu sa musia fanúšikovia pripraviť na poriadny rozdiel. Charizmatický gangster z Birminghamu si to totiž namieril priamo do parlamentu. Pokiaľ patríš medzi nadšencov seriálu a chceš si overiť, či si v priebehu čakania na 5. sériu nezabudol niektoré detaily, určite ti dobre poslúži náš nižšie priložený kvíz.

V priebehu doposiaľ videného príbehu umrelo už niekoľko dôležitých postáv a všetko nasvedčuje tomu, že 5. séria nebude o nič menej drastickejšia. Okrem bojov na ulici sa Tommy tentokrát dostane taktiež do rozporu s britskými fašistami na čele s Owaldom Mosleym (Sam Claflin).

Od roku 1926 sa presunieme do roku 1929, kedy sa počas Veľkej hospodárskej krízy slova pomaly ale isto ujíma práve spomínaný fašizmus. V seriáli prvýkrát vystúpi aj talentovaná Anya Taylor-Joy, ktorú môžeš poznať zo Shyamalanovho Split a Glass, ale taktiež z Eggersovho hororu Čarodejnica.

Domů
Sdílet
Diskuse