Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. srpna 2019 7:30
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Každou hodinu vydělá tato rodina 4 000 000 dolarů, za vteřinu si připíše průměrnou mzdu Čecha

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Penízky se hrnou každou sekundu.

Jedna z nejbohatších rodin světa vydělává každou minutu 70 000 dolarů, za den to je přibližně 100 000 000 dolarů. Waltonovi vlastní například síť prodejen Walmart Inc., ale mají i jiná aktiva, díky kterým neustále profitují. Například banku Arvest Bank. Na to, jak je na tom rodina z hlediska majetku, se podívala redakce Bloombergu.

Každú hodinu zarobia vlastníci Walmartu až 4 000 000 $, za sekundu si pripíšu priemerný plat Slováka
Každú hodinu zarobia vlastníci Walmartu až 4 000 000 $, za sekundu si pripíšu priemerný plat Slováka Zdroj: www.flickr.com


Prodejny založil v roce 1962 Sam Walton, první byla ve městě Newport v Arkanasu. Byl to skromný muž a výborný podnikatel. Polovinu majetku firmy zdědili jeho čtyři potomci a manželka. O rodině toho svět neví moc, hlídají si totiž soukromí. Jejich majetek nabírá rok co rok na objemu, má hodnotu přibližně 191 miliard dolarů, loni to bylo o 39 miliard méně.

Doporučeno
Český miliardář: Nemám čas si užívat peníze (Rozhovor) Český miliardář: Nemám čas si užívat peníze (Rozhovor) 28. července 2019 19:21

V minulosti byli kritizováni za to, že své zaměstnance neplatí dobře. Ti chodili pravidelně protestovat. Ironií je, že heslo společnosti je „Ušetřete peníze, žijte lépe“. Po tlaku veřejnosti nakonec obchodní řetězec zapracoval na odměnách zaměstnanců.

Domů
Sdílet
Diskuse