Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. srpna 2019 15:00
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Útočník střílel v Kladně na děti, tři trefil

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Střelbu v Kladně momentálně vyšetřují policisté.

Kladenská policie vyšetřuje úterní střelbu v parku Trilobit. Neznámý pachatel tu měl střílet do dětí, jako zbraň mu posloužil blíže neidentifikovaný předmět, pravděpodobně vzduchovka nebo airsoftová pistole. Střelba zasáhla celkem tři chlapce, přičemž dva z nich utrpěli povrchová zranění, třetího střela zasáhla do tenisky. O incidentu informovaly Novinky.cz.

Událost se odehrála po 20. hodině mezi ulicemi Leoše Janáčka a Václava Rabase. Jak informovala policejní mluvčí, pachatele děti nezahlédly.

Útočník střílel v Kladně na děti, tři trefil
Zdroj: Draceane/Wikimedia Commons

„Střelce, který použil vzduchovku nebo airsoftovou zbraň, děti neviděly. Není proto vyloučeno, že dotyčný po nich mohl střílet například z oken okolních paneláků. Kromě poraněných hochů si v místě hrálo ještě nejméně dalších pět dětí, které nebyly zraněny,“ uvedla Nováková.

Pachatel střílel do míst, kde si kromě zasažených chlapců ve věku čtrnáct a patnáct let hrály další děti. Ty naštěstí žádná zranění neutrpěly. Vzhledem k tomu, že policie po viníkovi teprve pátrá, nemá žádné bližší indície, které by pomohly střelce blíže identifikovat. Pracuje s možností, že se mohlo jednat například o někoho z okolních paneláků, ale není ani vyloučeno, že ke zranění došlo při nebezpečné dětské hře.

Neznámý střelec je podezřelý z výtržnictví, za které mu hrozí až dva roky vězení.

Domů
Sdílet
Diskuse