Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. srpna 2019 20:25
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Tento přístroj ověří, zda jsi kouřil marihuanu

ZAJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložit Uložené

Foukat se nebude už jen kvůli alkoholu.

Policisté se budou moci zřejmě díky kanadské společnosti SannTek radovat z přístroje, který u jedinců dokáže požití marihuany. Jak píše TechCrunch, šikovný přístroj s názvem SannTek 315 by měl z dechu jedince ověřit množství THC z posledních tří až čtyř hodin.

Tímto způsobem by se urychlil proces ověřování požití drogy, který je při odběru krve mnohem zdlouhavější. Cena SannTek 315 se odhaduje v přepočtu na 18,5 tisíce až 23 tisíc korun. CEO společnosti Noah Debrincant tvrdí, že chce touto novinkou dopomoci policistům získávat důkazy rychlejším a efektivnějším způsobem.

Doporučeno
Francie zvažuje legalizaci marihuany Francie zvažuje legalizaci marihuany 21. června 2019 12:06

Využití by se našlo zejména při zásahu proti řidičům, kteří mají po požití drogy snížené řídící schopnosti motorového vozidla. Pro spolupráci s policejními složkami však musí nejprve zmíněný přístroj schválit Národní asociace pro bezpečnost v silniční dopravě (NHTSA – the National Highway Transportation Safety Association). Pokud půjde vše podle plánu, přístroj by se měl nejprve dostat na trh do Kanady a USA.

Domů
Sdílet
Diskuse