Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. srpna 2019 7:41
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

UPS přiznává, že už měsíce převáží náklad v autonomních vozidlech

TECH
Uložit Uložené

Přepravní společnost dodává, že cílem je zvýšit efektivitu, přesto se po celou dobu v autě nacházeli jeden řidič a inženýr, kteří kontrolovali dění.

Populární přepravce zboží UPS prozradil, že už několik měsíců na trase Tucson a Phoenix v americkém státě Arizona testuje nákladní auta, která dokáží přepravovat zásilky bez pomoci řidiče. Ve spolupráci se start-upem TuSimple vyvíjejí systém, který by mohl zvýšit efektivitu a zároveň snížit náklady až o 30 %, informuje Gizmodo

I když už v současnosti některá autonomní vozidla náklad převážejí, stále je v kabině přítomen řidič a také inženýr, kteří sledují dění během přibližně 180 kilometrů dlouhé trasy.

Doporučeno
Tři muži ukradli z dodávky kurýra přes 300 iPhonů X. Lup má hodnotu více než 8 milionů korun Tři muži ukradli z dodávky kurýra přes 300 iPhonů X. Lup má hodnotu více než 8 milionů korun 3. listopadu 2017 19:16

UPS vyvíjí ve spolupráci s technologickou společností i speciální vylepšený brzdný systém a také kamerový systém, který má možnost kontrolovat, co se děje ve vzdálenosti jednoho kilometru před vozidlem.

Společnost informace odhalila v oficiální tiskové zprávě a do dnešního dne veřejnost neměla žádné informace. Zveřejnila také autentické časosběrné video, kde můžeme vidět, jak celá technologie funguje.

 

Domů
Sdílet
Diskuse