Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. srpna 2019 11:32
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Slovenská firma údajně zakázala zaměstnancům pohlavní styk. Ostatní sexuální praktiky jsou však povoleny

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Společnost nechce, aby byly ohroženy firemní cíle.

Slovenská firma Roen Est, nacházející se v Novém Městě nad Váhom, měla poslat svým zaměstnancům skutečně bizarní oznámení. V něm se totiž píše, že je zakázáno mít pohlavní styk. Ačkoli to v dopise není nijak specifikováno, pravděpodobně jde o zákaz pouze v rámci pracoviště.

Na případ upozornila satirická stránka Zomri, původní příspěvek však přinesla stránka Priznania Novomešťanov. Společnost, zabývající se konstrukcí a výrobou výměníků tepla, v oznámení uvádí i důvod tohoto velmi zvláštního zákazu. Na úseku Zberače – spájkovanie byl totiž zaznamenán výrazný úbytek pracovnic, které kvůli otěhotnění nebyly schopné pracovat.

Vedení se prý chce vyhnout nadbytečnému těhotenství zaměstnankyň a proto zakazuje pohlavní styk, který by prý ohrozil firemní cíle. Velmi bizarní je i doplnění samotného zákazu, kde se píše, že všechny ostatní sexuální praktiky, které nevedou k oplodnění spájkovaček, jsou dovoleny.

Není zcela jasné, zda jde o skutečné nařízení od vedení společnosti, nebo jen nevinný žert, avšak příspěvek si na sociální síti okamžitě získal tisíce reakcí a stovky komentářů od lidí, kteří si z firmy utahovali a jejich zákaz sexu odsoudili.

Vtipné reakce lidí na sebe nenechaly dlouho čekat: „Teď nevím. Pokud by moje žena pracovala v této firmě byl bych rád, že se to řeší na nejvyšších místech, nebo bych měl být trochu znepokojen, co se tam v pracovní době děje? Doma budou debaty,“ tvrdí jeden z komentujících.

Některým to však nepřišlo příliš vtipné: „Myslím, že by to mělo vyústit do stíhání a mastné pokuty, ať už pro konkrétního manažera nebo firmu jako takovou. Fakt, že si představovali, že mají právo svým zaměstnankyním zakázat otěhotnět, je šokující a evidentně tu někdo potřebuje lekci,“ tvrdí Marek pod příspěvkem. 

Domů
Sdílet
Diskuse