Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. srpna 2019 22:28
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Instagram přichází s funkcí, která dokáže identifikovat fake news

TECH
Uložit Uložené

Už žádné hoaxy na Instagramu.

K Facebooku se v boji proti dezinformacím nově přidává i nejrychleji rostoucí sociální síť na světě Instagram. Aplikace totiž spouští nástroj na označování všech nepravdivých informací a hoaxů nacházejících se v rámci platformy. O novince informuje portál Poynter.

Nová funkce dokáže upozornit skupinu kontrolorů třetí strany vždy poté, co uživatel nahlásí nějakou fake news. Označíš ji skutečně jednoduše. Stačí kliknout na nabídku se třemi tečkami, nacházející se v pravém horním rohu nad každým příspěvkem, pak kliknout na Nahlásit, označit jako Nevhodné a vybrat z nabídky Falešné informace.

Pokud daný příspěvek kontroloři skutečně vyhodnotí jako dezinformaci, Instagram obsah jednoduše odstraní. K novince se vyjádřil i sám generální ředitel sítě Adam Mosser. „Dezinformace jsou velkým problémem, na jehož vyřešení osobně trávím už nějakou dobu. Jsem však hrdý na to, že od dnešního dne nás mohou samotní lidé informovat o příspěvcích, které najdou na Instagram a považují je za nepravdivé,“ tvrdí na Twitteru.

Novinka však zatím ještě není u nás dostupná. Doposud byla uvedena na trh pouze v rámci Spojených států, ale Instagram slibuje, že koncem srpna by chtěl funkcionalitu zpřístupnit i do všech ostatních regionů.

Domů
Sdílet
Diskuse