Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. srpna 2019 13:11
Čas čtení 0:00
Vl Mi

V Austrálii zakázali hru DayZ, neboť jsi v ní mohl užívat drogy. Vývojář ji kvůli tomu předělá po celém světě

TECH
Uložit Uložené

Bohemia Interactive neupřesnila, o jakou drogu jde.

Australský distributor hry dostal v zemi stopku. Chtěli změnit rating, ale klasifikační komise to zamítla. Zákaz platí i pro digitální verzi hry, proto musela být stažena z prodeje. Společnost Bohemia Interactive, která za hrou stojí, se vyjádřila, že důvodem zamítnutí bylo užívání drog ve hře, informuje PCGamer.

Bohemia Interactive neupřesnila, o jakou drogu jde. Mělo by jít však pravděpodobně o užívání morfia, díky kterému se můžeš „nahealovat“. Nejpravděpodobnější scénář je, že se změní pouze název látky. Podobně to řešily i jiné tituly, například takový Fallout. V ostatních online hrách si na to společnosti dávají pozor, většinou to bývají lékárničky či injekce bez konkrétního označení.

Doporučeno
Chystá se revoluce v herním průmyslu? Cloud gaming má potenciál vydělat stovky milionů dolarů Chystá se revoluce v herním průmyslu? Cloud gaming má potenciál vydělat stovky milionů dolarů 17. října 2018 16:12

Jeden z tamních liberálních politiků Tim Quilty tvrdí, že společnost plánovala do hry zahrnout kouření marihuany jako léčení, proto hra dostala zákaz.

Bohemia Interactive nyní hledá způsob, jak bude dále postupovat a jaké změny hru čekají. Je vysoce pravděpodobné, že se změní na celém světě, aby australští hráči nebyli diskriminováni, zní stanovisko poskytnuté pro Kotaku Australia. „Upravujeme globální verzi hry, aby odpovídala požadavkům. Cílem je udržet autentičnost hry, aby změnu nepocítili hráči.“

Domů
Sdílet
Diskuse