Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. září 2019 17:29
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Majk Spirit šíří konspirace o tom, jak politické elity obchodují s mimozemšťany. Tvrdí, že si to „ide“ už 20 let

HUDBA
Uložit Uložené

Bez špetky studu.

Jeden z nejsledovanějších hudebníků na slovenské scéně poslední týdny píše statusy o konspiračních teoriích a mimozemšťanech. Běžně se nad podobnými „žvásty“ pravděpodobně jen zasměješ a řekneš si, že internet tě už ničím nemůže překvapit. V tomto konkrétním případě je však problém hlavně v tom, že rapera sledují statisíce lidí.

Majk Spirit tvrdí, že si to „ide“ už 20 let a chce o tom trošku popovídat. V týchto konšpiračných teóriách sa často skrýva viac pravdy ako v oficiálnych verziách,“  napsal na Instagramu.

Hloupostí a absurdit je internet plný, o tom až později. Horší už je, pokud hoaxy či konspirace šíří člověk, který ovlivňuje masy. Majk Spirit je influencer, má velké základny na Facebooku a Instagramu. Na modré sociální síti má 559 000 lajků, na IG ho sleduje 457 000 lidí.

„Dočítal som sa práve, že mimozemšťania existujú, navštevujú našu planétu už tisícročia, prispievajú k pokroku našej civilizácie, majú základne na Mesiaci aj na Marse a naše elity s nimi komunikujú a obchodujú už celé desaťročia,“ napsal na Instagramu a status zakončil emotikonem mimozemšťana.

„Momentálně jinak asi top celebrita ve hře, pokud jde o žánr ,jako natřískat lidem do hlav co nejvíce blbostí',“ napsal na Facebooku bloger a publicista Jakub Goda. Spiritových statusů si všimla i satirická stránka Zomri. Lidé ho v komentářích nešetřili. „Za jiných okolností bych řekla, aby raději dělal muziku, ale v tomto případě fakt nevím,“ napsala Tina.

Doporučeno
Sleduj exkluzivní záběry z natáčení společného videoklipu Separa a Radikala (Fotoreport) Sleduj exkluzivní záběry z natáčení společného videoklipu Separa a Radikala (Fotoreport) 31. srpna 2019 20:44

Raper je vzorem pro mnoho mladých lidí, jeho písničky mají často motivační charakter. Již v minulosti tvrdil, že si vystřihoval články o konspirační a dělal si z toho vlastní bibli. „Zpěváka, pro kterého ‚fakta jsou relativní pojem', před pár lety pozvali jako Influencera přednášet o kritickém myšlení,“ napsala Miroslava Kernová na omediach.com.

Domů
Sdílet
Diskuse