Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. září 2019 12:27
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Nové NBA 2K20 to schytává ze všech stran. Na Steamu je pozitivních jen 13 % recenzí

TECH NBA
Uložit Uložené

Uživatelům vadí mikrotransakce a málo vylepšení. Ve hře dokonce zůstala ikona z minulého roku.

Herní série NBA 2K sice není až tak populární jako FIFA nebo NHL vydávána EA Sports, ale NBA 2K20 pro tento rok na sebe i tak strhlo obrovskou pozornost. 

V Británii se novinka za 1300 korun stala nejprodávanějším titulem už v předprodeji, po oficiálním vydání 6. září, kdy mohl na svém PC hru každý i reálně spustit, je ale všechno jinak. Oproti minulému roku se prodává jen třetina kopií

Podle recenzí na Steamu je totiž NBA 2K20 pořádná katastrofa. Gamerant.com informuje, že pozitivních je pouze 16 % z 1 323 hodnocení.

Nové NBA 2K20 to schytáva z každej strany. Na Steame je pozitívnych len 13 % recenzií
Nové NBA 2K20 to schytáva z každej strany. Na Steame je pozitívnych len 13 % recenzií Zdroj: Steam.com

Ostatní hru nedoporučují a jmenují sérii důvodů: 

„Jde o kopii z minulého roku, po ALT + TAB je vidět ikona 2K19 v taskbaru, to je dost smutné...“ (Dom)
„Dostal jsem to zdarma a 2K by mi mělo zaplatit za plýtvání mým internetem ke stažení” (Zoloft)
„10/10 přidali basketbalovou minihru do jednoho z nejlepších gambling simulátorů!“

Odkazy na gambling se týkají hlavně módu kariéry My Team, kde faktor náhody slouží při otevírání virtuálních karet s novými hráči a skilly. Automaty můžeme vidět i v oficiálním traileru, rating PEGI však zůstal na doporučení pro věkovou komunitu 3+.

NBA 2K20 to schytáváme i za všudypřítomné mikrotransakce, kdy se za reálné peníze dají dokoupit virtuální body pro různá vylepšení. Jde o běžnou praxi například v mobilních hrách na iOS nebo Android, při áčkových titulech za 1300 korun je to však vnímáno extrémně negativně.

Obzvláště extrémní jsou případy, kdy jsou platby nezbytné pro rychlejší postup hrou, tedy. tzv. Pay-to-win.

Doporučeno
Messi, Ronaldo, nebo Neymar? Víme, kdo bude nejlepší fotbalista ve hře FIFA 20 Messi, Ronaldo, nebo Neymar? Víme, kdo bude nejlepší fotbalista ve hře FIFA 20 7. září 2019 8:18

Hashtag #fix2k20 s nadávkami a frustrací je aktuálně na Twitteru v USA tím nejpoužívanějším vůbec a překonal tak i politiku či cokoliv jiného. Nepomáhají ani výpadky serverů a nepřesvědčivé pohyby hráčů. 

Nadšenci do virtuálního basketbalu však příliš mnoho možností nemají. Alternativou je prakticky pouze série NBA Live, která se nové verze dočká až v zimě.

Domů
Sdílet
Diskuse