Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. září 2019 17:41
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Konflikt ve hře skončil smrtí. Gamera odsoudili za spoluúčast na swattingu, během nějž zemřel nevinný člověk

TECH
Uložit Uložené

Hráč Call Of Duty se konečně dočkal soudního verdiktu.

V případě smrtícího swattingu, který se odehrál v roce 2017, se dočkáváme dalšího rozsudku. Teprve 19letému gamerovi Caseymu Vinerovi americký soud udělil trest odnětí svobody na 15 měsíců za spoluúčast v celé věci. Ten totiž vnukl nápad kamarádovi Tyleru Barrissovi na zavolání komanda SWAT do domu zavražděného.

O případu informuje stanice NBC. Swatting je ve zkratce žert využívaný proti vysílajícím streamerům za účelem pobavení diváků, kdy někdo během streamu zavolá oddíl SWAT s tím, že daný člověk je ozbrojený. Potom živě sleduje, jak je přepaden.

V prosinci 2017 vznikl konflikt mezi hráči Caseym Vinerem a Shanem Gaskillem v online hře Call Of Duty kvůli prohrané sázce za přibližně 34 korun. Casey nebyl schopen přijmout svou prohru a zkontaktoval proto kamaráda Tylera Barrise, který měl již několikaleté zkušenosti se swattingem.

Doporučeno
K mistrovi světa ve Fortnite během streamu naběhlo komando SWAT. Někdo nahlásil, že je doma ozbrojený K mistrovi světa ve Fortnite během streamu naběhlo komando SWAT. Někdo nahlásil, že je doma ozbrojený 13. srpna 2019 10:29

Barris se dal do řeči se Shanem Gaskillem a podařilo se mu z něj dostat jeho adresu. Tehdy však ještě netušil, že na tomto místě již nějakou dobu Gaskill nebydlí. V té době tam společně i se svou rodinou bydlel 28letý Andrew Finch, jehož hloupý žert a omyl v adrese stál život.

Barris zavolal na policii, ohlásil vraždu, držení rukojmí a zmínil adresu, kde už Gaskill nebydlel. Policie okamžitě vyslala ozbrojené komando, které obklíčilo dům. Nevinný a nic netušící Andrew Finch vyšel před dům a dostal se do konfliktu s policií, během kterého člen komanda vystřelil. Finch nakonec na následky střelných zranění zemřel.

Doporučeno
Konflikt v Call Of Duty způsobil smrt člověka. Za swatting si mladík odsedí 20 let Konflikt v Call Of Duty způsobil smrt člověka. Za swatting si mladík odsedí 20 let 31. března 2019 15:25

Tyler Barris byl před pár měsíci odsouzen na 20 let vězení a momentálně si svůj rozsudek vyslechl i spolupachatel Casey Viner z amerického státu Ohio. Kromě odnětí svobody na 15 měsíců má gamer na dva roky omezenou herní aktivitu. Doposud byl Casey pouze v podmínce, ale soud rozhodl o jeho vzetí do vazby.

Domů
Sdílet
Diskuse