Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. srpna 2019 10:29
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

K mistrovi světa ve Fortnite během streamu naběhlo komando SWAT. Někdo nahlásil, že je doma ozbrojený

TECH
Uložit Uložené

Opravdu zvláštní zábava.

Jednoho z nejznámějších streamerů a především mistrů světa v počítačové hře Fortnite zničehonic přepadlo komando zvláštní jednotky SWAT přímo v domě jeho rodičů. O případu informuje stanice BBC.

Nic netušící 16letý gamer Kyle „Bugha“ Giersdorf v té době hrál, jako obvykle, svou oblíbenou Battle Royale hru a celé přepadení bylo nahrávané během veřejného živého vysílání.

Šlo přitom jen o hloupý žert, který ani zdaleka není prvním v historii. Stal se dokonce už tolikrát, že si vysloužil vlastní pojmenování – swatting. Ve zkratce jde o prank využívaný proti vysílajícím streamerům za účelem pobavení diváků. Někdo během streamu zavolá oddíl SWAT s tím, že daný člověk je ozbrojený. Potom živě sleduje, jak je přepaden.

Během Bughova streamu však nebylo přímo na obrazovce vidět, že by byl přepaden. Na několik minut ale najednou opustil stream, protože ho jeho otec zavolal dolů s tím, že před dveřmi je ozbrojené komando.

Měl velké štěstí, že jeden člen policejního komanda bydlí v jeho sousedství a je jeho dlouholetým fanouškům. Dobře proto věděl, o koho jde a pochopil, že pravděpodobně si z něj jen někdo vystřelil.

V minulosti byl přitom kvůli swattingu dokonce zabit člověk. Tyler Barriss, který na streamera Andrewa Finche v roce 2017 zavolal komando, byl nakonec za nešťastný prank odsouzen na 20 let do vězení.

Doporučeno
Konflikt v Call Of Duty způsobil smrt člověka. Za swatting si mladík odsedí 20 let Konflikt v Call Of Duty způsobil smrt člověka. Za swatting si mladík odsedí 20 let 31. března 2019 15:25
Domů
Sdílet
Diskuse