Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. října 2019 20:53
Čas čtení 0:00
Alexandra Murajdová

Muž trpící stejnou poruchou smíchu jako Joker promluvil, jak se s ní žije. Chválí i výkon Joaquina Phoenixe

NEWS
Uložit Uložené

Scott Lotan říká, že Joaquin zachytil poruchu perfektně.

Joaquina Phoenixe začali za jeho provedení Arthura Flecka chválit hned po tom, co se Joker dostal do kin. Pokud jsi film viděl, sám dobře víš, o čem píšeme. Joaqinovým úkolem bylo mimo jiné vystihnout pocit izolace, který Arthur zažíval, protože mu nikdo nerozuměl.

Přestože chvály na adresu Joaquina je skutečně mnoho, Scott Lotan vyniká. Ten totiž žije s poruchou, kterou měl Arthur Fleck ve filmu, svým tělem je nucen smát se v nevhodných situacích, informuje ladbible.

 

Muž, ktorý trpí rovnakou poruchou ako Joker sa rozrozprával o živote s ňou a chváli Joaquina
Muž, ktorý trpí rovnakou poruchou ako Joker sa rozrozprával o živote s ňou a chváli Joaquina Zdroj: youtube.com/ sackman11

PBA je typ emocionální poruchy, která je charakteristická nekontrolovatelným smíchem nebo pláčem. Většinou se vyskytuje po neurologické poruše, nebo po poranění mozku. Lidé tak mohou nekontrolovatelně plakat kvůli něčemu, co není moc smutné, nebo se naopak šíleně smát, když jsou smutní, naštvaní či frustrovaní.

Doporučeno
Rozzuřený otec zastřelil učitele, který mu dlouhé měsíce znásilňoval syna. K vraždě se přiznal, odsoudili ho, ale ve vězení nebyl Rozzuřený otec zastřelil učitele, který mu dlouhé měsíce znásilňoval syna. K vraždě se přiznal, odsoudili ho, ale ve vězení nebyl 12. října 2019 11:05

47letý muž tvrdí, že kromě toho, že to je neskutečně nepříjemné, bolí to a vyčerpává. Během záchvatu smíchu je náročné nadechnout se, což způsobuje dušení.

 

„Stalo se mi, že mě v restauraci neobsloužili a místo toho poslali domů, protože moje chování bylo pro zaměstnance nepříjemné. Mnohdy, když jsem venku na skleničce s kamarády, se stalo, že se našel někdo s nízkým sebevědomím a byl přesvědčen, že se směju jemu. Pak se se mnou chtěl bít.”

 

Muž, ktorý trpí rovnakou poruchou ako Joker sa rozrozprával o živote s ňou a chváli Joaquina
Muž, ktorý trpí rovnakou poruchou ako Joker sa rozrozprával o živote s ňou a chváli Joaquina Zdroj: youtube.com/ Warner Bros. Pictures

Scott vzpomíná na situace, kdy mu jeho porucha znepříjemnila všední dny. Ale zmiňuje i situaci, kdy se za to skutečně nenáviděl.

„Měl jsem oslavu zásnub, když jsme z ní šli domů, narazil do nás opilý řidič. Moje snoubenka zemřela na místě a moje máma tři dny na to. Pamatuji si, že jsem byl na místě a hrozně jsem se smál, když mě vyslýchala policie.“

Doporučeno
Typický vztah páru ze střední školy, který se neustále scházel a rozcházel, ukončila až kulka z chlapcovy zbraně Typický vztah páru ze střední školy, který se neustále scházel a rozcházel, ukončila až kulka z chlapcovy zbraně 3. září 2019 16:07

Scott tvrdí, že když seděl v kině a sledoval Joaqina Phoenixe, cítil se, jako by se díval do zrcadla. Tvrdí, že herec skutečně vystihl problém, který je každodenní součástí jeho života.

„Myslím, že to vystihl úžasně. Skutečně nelze přestat, ať děláte cokoli. Je to těžké na psychiku, lidé se na vás jen dívají. Chcete to vysvětlit, ale oni si už dávno sami řekli, že jste drogově závislý nebo zkrátka šílený. Myslím, že úžasně zachytil pocit izolace a frustrace z toho, že mu nikdo nerozumí.

Domů
Sdílet
Diskuse