Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. října 2019 22:15
Čas čtení 0:00
Alexandra Murajdová

Tvůrci Fortnite zažalovali vlastního testera hry. Prozrazoval prvky druhé kapitoly před jejich vydáním

NEWS
Uložit Uložené

Vysloužil si za to žalobu.

Myslíme, že každého hráče Fortnite překvapilo, že hra nebyla téměř dva dny vůbec dostupná, o čemž jsme tě v daném době i informovali. Později ji však opět spustili s druhou kapitolou. Nová mapa a prvky v ní ale zas až tak překvapivé nebyly, protože byly vyzrazeny už před jejich vydáním, informuje Cnet.

 

Fortnite zažaloval vlastného testéra hry. Prezrádzal prvky druhej kapitoly predtým, než ju vydali
Fortnite zažaloval vlastného testéra hry. Prezrádzal prvky druhej kapitoly predtým, než ju vydali Zdroj: youtube/ fortnite

Dnes už víme, kdo informace zveřejnil. Byl to Ronald Sykes, který v té době hru testoval. Svým činem potěšil fanoušky hry, ale je pochopitelné, proč to nepotěšilo Epic Games. Ti později Ronalda zažalovali za porušení NDA (Non-disclosure agreement)..

Ronald si měl založit několik účtů na Twitteru a přes ně později postupně prozrazoval detaily 2. kapitoly Fortnite, jako například přítomnost lodí, novou mapu, možnost plavání či vylepšovací stanice.

Doporučeno
Fortnite je prý jako kokain. Rodiče se rozhodli vývojáře zažalovat Fortnite je prý jako kokain. Rodiče se rozhodli vývojáře zažalovat 8. října 2019 16:49

Ronald v podstatě prodal informace, které zjistil, když hru testoval. Epic Games nyní říká, že to udělal na úkor společnosti, ale rovněž komunity, která na odhalení věcí netrpělivě čekala a měla je objevit sami. Epic ho chce potrestat za „porušení jeho smluvních povinností, které mu vyplývaly z NDA“.

Toto není poprvé, co společnost zažalovala vlastního testera a při popularitě jejich hry možná nebude ani posledním.

Domů
Sdílet
Diskuse