Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. dubna 2019 15:52
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Michael Jackson nemohl zneužít chlapce v době, kdy to on tvrdí, uznal režisér dokumentu Leaving Neverland

Michael Jackson nemohl zneužít chlapce v době, kdy to on tvrdí, uznal režisér dokumentu Leaving Neverland
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Na Twitteru se rozběhla debata mezi režisérem dokumentu a blízkým spolupracovníkem Michaela Jacksona.

Dokument Leaving Neverland o údajném sexuálním zneužívání nezletilých dětí ze strany Michaela Jacksona způsobil v posledních měsících vlnu pozitivních i negativních reakcí. Zpěváka přestaly hrávat některé rádiové stanice, na druhé straně se po městech objevily plakáty, které upozorňovaly, že je Jackson ve skutečnosti nevinný.

Doporučeno
Byl Michael Jackson pedofil? Byl Michael Jackson pedofil? 13. března 2019 17:51

Za samotným dokumentům stál režisér Dan Reed, přičemž v posledních hodinách se po internetu šíří konverzace mezi ním a blízkým spolupracovníkem Michaela Jacksona Mikem Smallcombem.

Ten na Twitter přidal stavební povolení z kalifornského okresu Santa Barbara, které potvrzuje, že Jackson mohl železniční stanici na ranči Neverland, kde se mělo podle Jamese Safechucka odehrávat sexuální zneužívání, postavit až v září roku 1993.


Přesto v dokumentu Safechuck říká, že byl v místnosti v rámci této stanice zneužívaný od roku 1988 do roku 1992. Nejnovější informace z úřadů proto naznačují, že místnost, kde mělo zneužívání probíhat, nebyla v tomto období ani postavena. Smallcombe možná ani nečekal, že na nový důkaz zareaguje samotný režisér dokumentu Leaving Neverland.

Režisér Dan Reed na stavební povolení odpověděl se slovy, že o datech stavby železniční stanice nemůže být pochyb. Prý je tedy datum, kdy mělo zneužívání skončit, nesprávné.

Taková odpověď jen nahrála Smallcombovi, protože Safechuck u soudu vždy tvrdil, že zneužívání skončilo v roce 1992, kdy mu bylo 14 let. Smallcombe upozornil Reeda, že mezi tvrzeními Safechucka a důkazy z úředních dokumentů existuje tříletá nesrovnalost, a tak by nyní neměl znenadání měnit příběh.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený MJ Forever (@michaeljackson455),

Zpět
Sdílet
Diskuse