Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. listopadu 2019 7:43
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

18letý slon zahynul poté, co musel ve vedrech nést skupiny turistů. Zemřel na vyčerpání

NEWS SRÍ LANKA
Uložit Uložené

Zvíře bylo po celou dobu spoutané a nucené chodit ve velkých vedrech.

Smutné záběry zachycují uhynulého slona ze Srí Lanky, který již nemohl dále nosit turisty. 18letý samec jménem Kanakota v den smrti odnesl tři skupiny lidí, ale při poslední se z ničeho nic zřítil na zem a z vyčerpání následně zemřel. Informuje o tom portál Mirror.

Ochranáři zvířat z organizace Moving Animals se bouří a tvrdí, že jde o kruté zacházení se živými tvory. Zvíře bylo po celou dobu spoutané a nucené chodit ve velkých vedrech. Na místě, kde se slonu podlomily nohy a spadl, se sešli obyvatelé z nedalekého městečka Sigiriya, vzdávali mu úctu a zabalili ho do plachty.

Doporučeno
Vychrtlého slona využívají jako atrakci. Během festivalu musí zapřažený ujít několik kilometrů Vychrtlého slona využívají jako atrakci. Během festivalu musí zapřažený ujít několik kilometrů 15. srpna 2019 13:49

Slona měl jeho průvodce dokonce bít tzv. bullhookem – kovovou holí s ostrým hrotem na konci, která slouží k udržení slona pod kontrolou a zároveň i v permanentním strachu. Nehumánní turistická atrakce je v těchto končinách velmi vyhledávaná, stojí přibližně 600 korun a trvá hodinu. Sloni dopravují lidi do starobylé skalnaté pevnosti v městečku Sigiriya.

Tato zvířata mají během toho na sobě oblečené těžké kostýmy určené k tomu, aby dokázala unést i velké závaží. Aktuálně probíhá vyšetřování, z jaké příčiny a za jakých okolností slon zahynul. Podle odhadů Světové ochrany zvířat (WAP) se v celé Asii používá na podobné atrakce až 3 000 slonů a 77 % z toho zažívá kruté zacházení.

Domů
Sdílet
Diskuse