Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. listopadu 2019 16:07
Čas čtení 0:00
Tímea Krauszová

Slovák, ktorý v Žiline hajloval pred Kórejčankou, pôjde do basy. Za extrémistické prejavy dostal 4 mesiace

NEWS
Uložit Uložené

Sudca Špecializovaného trestného súdu schválil dohodu o vine a treste.

Presne pred mesiacom sme ťa informovali o prípade Jána C., ktorý bol obvinený z prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd. Za podobné prejavy už bol v minulosti právoplatne odsúdený. Tentokrát ho odsúdili na bezpodmienečný trest odňatia slobody na 4 mesiace.

Dohodol sa s prokurátorom

Nový Čas píše o dohode medzi extrémistom a prokuratúrou, súčasťou dohody o vine a treste je aj podmienka, že sa voči rozhodnutiu súdu neodvolá. 31-ročný Žilinčan tak vo väzení strávi 4 mesiace. Nepodmienečný trest si odsedí v ústave s minimálnym stupňom stráženia.

Hajloval a nadával

Pripomeňme si, čo sa stalo. Ján C. verbálne zaútočil na ženu kórejskej národnosti. „Pristavil sa k nej a začal ju slovne obťažovať. Snažil sa hovoriť lámanou angličtinou, ale veľmi mu to nešlo. Počas tohto slovného útoku ,,zahajloval" pravou, vztýčenou rukou,“  informovala polícia na svojom facebookovom profile. Okrem hajlovania sa Ján C. vyjadril, že Slovensko je „biele“, slečna je „žltá“ a preto by mala ísť späť domov.

Domů
Sdílet
Diskuse