Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. května 2016 15:01
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Neuvěřitelný výkon. Rekord v planku opět získal Číňan Mao, když předcházející zápis překonal o téměř 3 hodiny

ZDRAVÍ ČÍNA
Uložit Uložené

Podaří se Američanovi na nový rekord zareagovat?

Muži zkrátka vždy zůstanou muži, a když jeden v něčem překoná toho druhého, na jeho odpověď nebude muset dlouho čekat. Američan George Hood a čínský policista Mao Weidong mezi sebou soupeří už několik let a rekord v délce planku putuje téměř každý rok z jednoho kontinentu na druhý. Jeden dánský instruktor Tom Hoel nasadil před lety laťku na 3 hodiny a 8 minut, což však zmiňovaný Američan George Hood překonal s časem 4 hodiny a 1 minuta. Tehdy se na scéně objevil i příslušník čínského SWAT týmu Mao Weidong, který rekord posunul až na 4 hodiny a 26 minut. O výkonu tohoto Číňana jsme tě informovali ještě v roce 2014 a o rok později, v červnu 2015, přišel na scénu opět George Hood a svým výkonem 5 hodin, 15 minut a 5 sekund vytřel opět všem zrak. Měl tehdy 57 let, což je o něco více v porovnání s Maem, ale ten se poctivě připravoval a nyní si pro Američana připravil odvetu, kterou pravděpodobně už nezvládne překonat.

Zapomeň na 5 hodin a 15 minut od George Hooda a pojď se spolu s námi uklonit opětovnému králi planku. Mao Weidong pokořil všechny hranice a namísto pár minut překonal Georgův rekord o téměř 3 hodiny a s časem 8 hodin 1 minuta převzal žezlo a vrátil ho zpět do Číny. Maův pokus se odehrával v jednom hotelu přímo v Pekingu, a když se ho po osmi hodinách novináři zeptali, co cítí, jen poděkoval své policejní kariéře za to, že byl schopen vydržet v planku tak dlouho a doporučil všem divákům, aby se planku věnovali i doma. Americko-čínská realita tedy v posledních dnech posouvala lidské hranice a my můžeme jen se zatajeným dechem očekávat, co nebo kdo přijde v budoucnu a zda lidstvo v plankování pokoří i magickou hranici 10 hodin.

Domů
Sdílet
Diskuse