Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. listopadu 2019 10:01
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Papež má nové auto. Po Lamborghini přichází Papa-Duster od Dacie

TECH
Uložit Uložené

Tento typ auta se k papeži rozhodně hodí více než sporťák, který dostal naposledy.

Papež František má nový papamobil. Hlavu katolické církve většinou vídáme v autech značky Mercedes-Benz, nadešla ale změna, do vozového parku papeže totiž přibylo auto Dacia Duster. Vozidlo je samozřejmě speciálně přizpůsobené pro Františka a je v bílé barvě, píše Autocar.

Není to poprvé, co papež dostal auto. V roce 2017 si italská automobilka Lamborghini pro papeže připravila bílé Lamborghini Huracán LP 580-2. S ním ale nejezdil a vyjádřil se, že ho prodá. Nakonec vozidlo využil na charitativní účely. Nejdříve se auto vydražilo za téměř 900 000 dolarů (zhruba 21 milionů korun), ale nový majitel si sporťák také nenechal. Nakonec tedy skončilo v loterii, peníze ze zakoupených losů posloužily na pomoc dětem bez domova. Auto nakonec vyhrál Čech Vladislav.

Pápež má nové auto. Po Lamborghini prichádza Papa-Duster od Dacie
Pápež má nové auto. Po Lamborghini prichádza Papa-Duster od Dacie Zdroj: Dacia

Dacii papež v budoucnu pravděpodobně využije, to ukáže až čas. Duster 4x4 má odnímatelnou prosklenou střechu a byl vyroben v Rumunsku. K osobnosti papeže se Papa-Duster, jak mnozí nazvali toto auto, hodí mnohem více. Františka totiž mnozí vnímají jako empatického a pokrokového papeže.

Doporučeno
Vyzpovídali jsme nového majitele papežova Lamborghini: Věřící nejsem. Že mi lidi budou závidět, je mi jedno Vyzpovídali jsme nového majitele papežova Lamborghini: Věřící nejsem. Že mi lidi budou závidět, je mi jedno 8. března 2019 12:11

Je skromný, používá sociální sítě a sál z něj lidskost. Navíc jeho pokrokové názory mají nadšence i mimo římskokatolické církve. Tak například, veřejně se zastal lidí, kteří patří do LGBT komunity. Místy by se dokonce dalo říci, že je přesným opakem svého předchůdce, papeže Benedikta XVI. Ten řekl, že homosexualita je „silná tendence nařízená k vnitřnímu morálnímu zlu“ a „objektivní porucha“.

Pápež má nové auto. Po Lamborghini prichádza Papa-Duster od Dacie
Pápež má nové auto. Po Lamborghini prichádza Papa-Duster od Dacie Zdroj: Dacia
Domů
Sdílet
Diskuse