Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. prosince 2019 21:18
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Ředitelka zařídila cvičný teroristický útok na škole. Jeden chlapec se lekl a vyskočil z okna, ostatní děti plakaly

NEWS POLSKO
Uložit Uložené

Ředitelka si objednala několik fanoušků vojenské historie, kteří vystrašili všechny děti v budově. O funkci už přišla.

Ředitelku základní školy v polském městě Barczewo okamžitě vyhodili poté, co způsobila chaos „cvičnýmteroristickým útokem. Z vlastní iniciativy se rozhodla uspořádat cvičení, které mělo ověřit, zda jsou žáci připraveni rychle reagovat na nebezpečí, zapomněla však přitom ostatní informovat, že nic nehrozí a jde jen o fingovaný útok na školu. 

Objednala si několik maskovaných mužů se zbraněmi, kteří byli ve skutečnosti členové skupiny fanoušků válečné historie. Jejich vzezření v kombinaci se skutečností, že o cvičení nikdo nic neví, působili až velmi autenticky a výsledkem byl nekontrolovaný chaos, který se podařilo stabilizovat jen díky duchapřítomnosti učitelek, informovala polská televize TVN24.

Doporučeno
Terorismus z psychologického hlediska: Jak vypadá obraz typického teroristy a jsou všichni útočníci psychicky vyšinutí? Terorismus z psychologického hlediska: Jak vypadá obraz typického teroristy a jsou všichni útočníci psychicky vyšinutí? 20. června 2018 21:09

Podle zdrojů se jeden chlapec natolik lekl, že ve snaze zachránit se vyskočil z okna. Naštěstí se mu nic nestalo, protože se právě nacházel ve třídě na přízemí. Ostatní děti byly v šoku, plakaly a křičely. Panika byla v některých případech tak intenzivní, že dětem způsobila psychické problémy vyplývající z traumatického zážitku. Pomoci jim budou muset odborníci. 

Případ bude prošetřovat i policie, která měla, stejně jako všichni učitelé, o cvičném teroristickém útoku, vědět. Už byla vyvozena personální odpovědnost, bude ale trvat ještě dlouho, než děti nabudou vůči škole důvěru. 

 

Domů
Sdílet
Diskuse