Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento obsah je PR zpráva společnosti Epic Drama.
19. prosince 2019 8:00
Čas čtení 0:00
Sponzorovaný obsah

Nová Válka světů spojuje horor s dobovým dramatem

Nová Válka světů spojuje horor s dobovým dramatem
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

V Česku a na Slovensku bude mít již tento pátek exkluzivní premiéru dvoudílný film Válka světů na Epic Drama.

Vánoční shon se chýlí ke konci a ty máš o důvod navíc uvolnit tempo. Na obrazovky přichází očekávané sci-fi drama Válka světů. Pokud máš rád filmové zpracování, dobové kostýmy i sci-fi, tato novinka je pro tebe jako ušitá.

Do našich končin přichází prostřednictvím televizního kanálu Epic Drama. Dvoudílný film se bude vysílat dva večery za sebou, a to 20. a 21. prosince ve 21:00. Scénář podle slavného románu H. G. Wellse napsal Peter Harness. Nové televizní ztvárnění přitom zachová časové období i prostředí předlohy. Děj se odehrává v Londýně a okolních hrabstvích eduardovského období. Pokud ti je název tohoto dramatu povědomý, není to náhoda. 

Možná znáš sci-fi román H. G. Wellse z konce 19. století – Válka světů, jehož rozhlasové zpracování před 81 lety vyvolalo panické reakce posluchačů ve Spojených státech z invaze mimozemské civilizace. Někteří se v panice zabarikádovali ve svých domech nebo dokonce utekli do krytů.

Je Wellsův román o invazi Marťanů alegorie? Nikdo se na tom nemůže zcela shodnout. Bajka o hlavě lidstva? Kritika imperialismu? Posouzení necháme na tobě. Na naše obrazovky se nyní vrací román v podobě dvoudílného filmu.

Válka světů spojuje dobové drama s hororem. Tento seriál tě nenechá chladným
Válka světů spojuje dobové drama s hororem. Tento seriál tě nenechá chladným Zdroj: Epic Drama

Nová adaptace sleduje osudy George (Rafe Spall) a jeho partnerky Amy (Eleanor Tomlinson), kteří se postaví společenským konvencím a snaží se začít spolu nový život poté, co se George rozhodl opustit svou manželku. Ve stejném čase na louku u Horsellů v hrabství Surrey dopadne obrovský meteorit. Rupert Graves ztvárňuje Fredericka, Georgeova staršího bratra, a Robert Carlyle si zase zahraje roli astronoma a vědce Ogilvyho. Válka světů ukazuje osudy postav za sílícího teroru mimozemských útočníků a jejich boj o život tváři v tvář nepříteli, který se vymyká jejich chápání.

Hvězdnému obsazení kraluje Eleanor Tomlinson (Poldark, S láskou Vincent), Rafe Spall (Jurský svět: Zánik říše, Sázka na nejistotu), Robert Carlyle (T2 Trainspotting, Bylo, nebylo) a Rupert Graves (Swimming with Men, Sherlock). Režie Války světů se ujal oceňovaný Craig Viveiros, producentem je Betsan Morris Evans. Hudbu k filmu složil kritiky uznávaný skladatel Russ Davies a na výrobě se podílel špičkový tým tvůrců.

Režisér Craig Viveiros ke své verzi Války světů řekl: „Nesmrtelný román H. G. Wellse byl zfilmován mnohokrát, ale vždy v současném a i v ryze americkém podání. Toto je první verze zasazená do prostředí Londýna a okolních hrabství eduardovské doby.“

Válka světů spojuje dobové drama s hororem. Tento seriál tě nenechá chladným
Válka světů spojuje dobové drama s hororem. Tento seriál tě nenechá chladným Zdroj: Epic Drama

Peter Harness dodal: „Chtěl jsem vytvořit verzi Války světů, která bude věrná tónu a duchu knižní předlohy, ale zároveň bude moderní a plná překvapení – na hranici sci-fi, dobového dramatu a hororu. Wellsova novela není ničím přívětivá ani předvídatelná a přesně to jsme chtěli zachytit v našem filmu.“

Jak říká Eleanor „Je to první britská adaptace, takže je to velmi vzrušující, mít ve zpracování náš pohled, aniž bychom dílo hollywoodizovali," vysvětlila hvězda. „Myslím, že to bude v tomto období pro lidi opravdu osvěžující.“

Válka světů nenechá nikoho chladným. Spojuje vědecko-fantastický žánr, dobové drama a horor do efektního uceleného obrazu. Sleduj na Epic Drama 20. a 21. prosince ve 21:00.

Domů
Sdílet
Diskuse