Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
13. prosince 2019 13:00
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Fakultní nemocnice v Ostravě vybrala již přes 830 000 Kč na podporu pozůstalých a obětí úterního masakru

NEWS
Uložit Uložené

Vlna solidarity s oběťmi ostravského masakru. Lidé poslali na účet fakultní nemocnice již přes tři čtvrtě milionu korun.

Po úterním masakru v čekárně Fakultní nemocnice Ostrava (informovali jsme zde) vyvolala vzniklá událost ohlas po celé České republice a také obrovskou vlnu solidarity. Vznikla totiž sbírka na finanční podporu pozůstalých a obětí útoku, kterou zařídila přímo nemocnice.

Za několik dní se na transparentním účtu podařilo vybrat podle webových stránek nemocnice více než 833 tisíc korun. Nejde o finální částku, sbírkový účet bude otevřen do konce března 2020. 

Doporučeno
Nezvykle tichá Ostrava. Prosluněné město tiše truchlilo za oběti masakru ve fakultní nemocnici Nezvykle tichá Ostrava. Prosluněné město tiše truchlilo za oběti masakru ve fakultní nemocnici 11. prosince 2019 10:00

Mezi oběťmi byli i členové vězeňské služby, útok však nebyl motivován jejich zaměstnáním. Vězeňská služba ČR přesto plánuje také založit finanční sbírku, ve spolupráci s Nezávislým odborovým svazem PČR. Peníze by měla začít sbírat od pondělí 16. prosince 2019, ukončení se plánuje na 15. února 2020.

„Nelze najít slova, kterými bych vyjádřil bolest, kterou pociťují ve chvíli, kdy se jim jejich blízcí již nikdy nevrátí domů. Pro vězeňskou službu je dnešek dalším černým dnem v letošním roce,“ uvedl v tiskové zprávě generální ředitel Vězeňské služby ČR Petr Dohnal. Zároveň připomněl, že služba přišla o jednoho svého člena už v květnu, tehdy při nehodě na Pražském okruhu.

„Třiadvacetiletý dozorce při srážce zemřel, dalších 14 lidí se zranilo a vznikla mnohamilionová škoda. Vězeňská služba pak pro rodinu zemřelého vybrala ve veřejné sbírce půl milionu korun,“ píše se ve zprávě. 

Veřejná sbírka Fakultní nemocnice Ostrava

Číslo účtu: 73030761/0710

IBAN: CZ83 0710 0000 0000 7303 0761
BIC: CNBACZPP

Dárci mohou na tento sbírkový účet přispívat do 31. 3. 2020. Aktuální stav konta najdeš na fno.cz.

Domů
Sdílet
Diskuse