Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. prosince 2019 11:05
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Pětiletý chlapec dostal protézu inspirovanou Hulkem, aby mohl obejmout svého mladšího bratra

NEWS
Uložit Uložené

Chlapec se narodil bez části levé ruky.

Technologie nám usnadňují a zpestřují život. Důkazem toho je i britský chlapec Jacob Scrimshaw, robotická protéza mu umožnila obejmout svého bratra. A vybral si opravdu zajímavý design, připomíná totiž komiksového hrdiny Hulka, píše BBC.

Doporučeno
Do hry přišly peníze, pár lidem z toho je*lo. Čím víc se vzdaluješ od scény, tím hůř pro interpreta, říká DJ Wich Do hry přišly peníze, pár lidem z toho je*lo. Čím víc se vzdaluješ od scény, tím hůř pro interpreta, říká DJ Wich 18. prosince 2019 15:00

Pětiletý chlapec se narodil bez části levé ruky. 12. prosince ale dostal dřívější vánoční dárek, o který se postaral Ben Ryan. Chlapci nejprve říkali, že vyrobit funkční protézu není možné, protože mu končí končetina nad loktem. Ryan se ale nenechal odradit a nakonec přišel s řešením.

5-ročný chlapec dostal protézu inšpirovanú Hulkom, aby mohol objať svojho mladšieho brata
5-ročný chlapec dostal protézu inšpirovanú Hulkom, aby mohol objať svojho mladšieho brata Zdroj: Ben Ryan

Již v minulosti navrhl hydraulickou protézu pro svého syna a ve vyvíjení protetických pomůcek pokračoval. Založil si firmu, spojil se s polským výrobcem protéz Glaze a jedním z prvních hostů byl právě Jacob.

Protetiku pro chlapce nevytiskly na 3D tiskárně, udělali ji na míru a zhotovili tak, aby byla pro malého chlapce co nejvíce užitečná. „Může obejmout bratra a držet ho za ruku,“ řekl. Rodiče Gemma Turner a Chris Scrimshaw získali peníze díky crowdfunding, protéza stála 16 000 liber.

Domů
Sdílet
Diskuse