Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. ledna 2020 7:55
Čas čtení 1:35
Sponzorovaný obsah

Co mají společného sériový vrah, tlusté ženské a nemilosrdná MILFka?

Co mají společného sériový vrah, tlusté ženské a nemilosrdná MILFka?
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Vybrali jsme tři nejočekávanější filmy nadcházející přehlídky severského filmu SCANDI 2020.

Jo Nesbø, Stieg Larson a Thomas Quick

Zatímco první dvě jména pozná každý fanoušek severského thrilleru a jejich mrazivé knižní titulky poutají pozornost čtenářů po celém světě, poslední jméno není v našich končinách až tak známé. Tedy zatím. Do kin totiž přichází strhující film o největším právním skandálu v dějinách Švédska.

Film vznikl podle knižní předlohy Jak se rodí sériový vrah – Skutečný případ Thomase Quicka, kterou napsal švédský reportér Hannes Rastam, který je i hlavní postavou filmu Dokonalý pacient. Horlivě se v něm snaží zjistit pravdu o muži známém jako švédský Hannibal Lecter. Jakmile odhalí nesrovnalosti v případě muže odsouzeného za osm vražd a přiznaného k dalším pětadvaceti, snaží se mermomocí jednoho z nejhorších sériových vrahů, kanibalů a násilníků Švédska očistit.

Příběh, postupně se odkrývající divákům jako rafinovaná skládačka, tak postupně odhaluje neuvěřitelný případ, napínavý až do ohromujícího konce.

 

Jsme mladé, jsme krásné, jsme... TLUSTÉ!

Ve Skandinávii dochází k revoluci. Pěkně tučná sebeláska je příběh mladých žen, kterým už se přejídá nenávist a stud a hrdě se nazývají FAT – TLUSTÉ. Jejich život byl čekáním na hubnutí, kvůli kterému vše odkládaly – nákup šatů, hledání lásky, návštěvu diskotéky... Akorát že hubnutí nepřišlo. Našly se ale navzájem, stejně jako našly hnutí #bodypositivity. Rozhodly se přestat si válet šunky, provětrat faldy a použít svá těla k aktivismu. Vyžadují respekt a uznání ve společnosti zaměřené na zdravou stravu a zároveň zápasí s hledáním vlastní hodnoty.

S provokativním tónem feminismu a uměleckým přístupem k přirozené kráse tento film mění způsob, jakým vnímáme svá těla. Je to film o studu a vzepření se, ale i o humorné srdeční cestě mladých energických žen.

Královna, co vás chytí za srdce

Film plný sexu a vzteku přináší kontroverzní téma vztahu starší ženy, tzv. MILFKy, a mladého, emocionálně nevyzrálého chlapce. Řeč je o kontroverzní dánské Srdcové královně v hlavní roli s Trine Dyrholm, známou z temného dramatu Thomase Winterberga Komuna.

Úspěšná právnička Anna žije v krásném moderním domě s dvěma dcerami a manželem, lékařem Petrem. Její perfektní život ohrozí až příchod Petrova problematického náctiletého syna z předchozího vztahu, se kterým Anna naváže intimní pouto. To, co se zdálo být jen letmým flirtem, se rychle promění ve znepokojivý příběh síly, zrady a zodpovědnosti s ničivými následky.

Známá jména i nové objevy, celovečerní filmy i dokumenty, dramata i thrillery, to vše přináší další ročník oblíbené přehlídky severských filmů SCANDI, kterou už pošesté uvede do českých kin distribuční společnost Film Europe. Šestý ročník uvede šest premiér a jeho tematickým zaměřením jsou „ženy na válečné stezce“. Bude se konat od 9. do 12. ledna 2020 v pražských kinech Edison Filmhub, Lucerna, Evald a Atlas a dalších kinech po České republice.

Více informací o SCANDI 2020 nalezneš na webu nebo v události na Facebooku

Co mají společného sériový vrah, tlusté ženské a nemilosrdná MILFka?
Zdroj: SCANDI
Domů
Sdílet
Diskuse