Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. ledna 2020 19:15
Čas čtení 0:57
Daniel Mikolášik

Australanka sdílela fotku svého otce, který hasí požáry v zemi. Tvrdí, že spal jen 5 minut a už nemůže bojovat

NEWS
Uložit Uložené

S ohněm na jejich farmě prý její rodina bojuje už zhruba měsíc.

Žena z australského státu Nový Jižní Wales, kde byl kvůli masivním požárům vyhlášen stav nouze, sdílela na svém Facebooku fotografii přepracovaného otce ležícího venku na zemi před domem, který si prý musel dát pětiminutového šlofíka, protože už nemůže bojovat s ohněm.

Doporučeno
Mládě klokana přišlo požádat o pomoc teenagera poté, co téměř uhořelo v australských požárech Mládě klokana přišlo požádat o pomoc teenagera poté, co téměř uhořelo v australských požárech 5. ledna 2020 10:12

Už deset dní po sobě ve dvanáctihodinových směnách vytrvale bojuje s ohněm a musel prý nabrat sil, i když jen na pár minut. „Můj otec si lehl a usnul před naším domem na 5 minut, zatímco můj bratr je stále ve střehu a sleduje, zda se požár, který už zničil horní část naší farmy, nerozšiřuje,“ tvrdí Jenna v popisu fotky.

Její rodina prý proti ohni na jejich farmě bojuje vytrvale už přibližně měsíc. „Jsou už unavení, nedokázali bojovat, mají bolesti a docházejí jim zdroje,“ tvrdí Australanka. „Dnes jsem dokonce slyšela mého otce plakat. Řekl mi, že ještě nikdy nic takového neviděl a že to nikdy neskončí,“ dodává ve statusu.

Také povzbuzuje i ostatní Australany, aby se nebáli a aby podporovali hasiče. „Austrálie je v plamenech. Je tu ale i mnoho odvážných lidí, kteří dobrovolně bojují den co den, aby zachránili naše životy a aby byly naše domovy v bezpečí,“ konstatuje Jenna na závěr.

Ničivý požár v Austrálii již zapříčinil smrt 23 lidí a více než půl miliardy zvířat. Katastrofální situace přitom pokračuje i nadále a veřejnost volá na poplach. Shořela už oblast větší než Česko a na jižní polokouli jsou požáry tak rozsáhlé, že vytvářejí vlastní počasí. Kouř je vidět až z vesmíru.

Domů
Sdílet
Diskuse