Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. ledna 2020 15:30
Čas čtení 1:36
Vojtěch Vanda

R.I.P. Stein27, znělo českými sociálními sítěmi. Hoax s fanoušky zamával, interpret je uklidnil fotkou

HUDBA BRNO ČESKÝ RAP
Uložit Uložené

Stein27, Yzomandias, Dorian a další se museli divit, když si o víkendu procházeli sociální sítě.

Hysterie zavládla v řadách fanoušků brněnského rapera Steina27, když se během minulého víkendu ze sociálních sítí dozvěděli smutnou zprávu. „Slyšel jsem, že Stein27 umřel,"  napsal na Twitter jeden z překvapených fanoušků, načež se objevovaly další zprávy o tom, že umřela i hlavní postava labelu Milion+ Yzomandias nebo Dorian z Blackwood Records

Doporučeno
Calin a Stein27 žijí moc rychle, umírají pomalu a nebudou tu, když se rozední. Společně vydali emocionální videoklip Calin a Stein27 žijí moc rychle, umírají pomalu a nebudou tu, když se rozední. Společně vydali emocionální videoklip 28. září 2019 9:22

Nevíme, kdo tuto informaci rozšířil, každopádně se jednalo o hoax. Dle dostupných informací se Steinovi nic nestalo. Na svém oficiálním twitterovém účtu sdílel svou fotku v příspěvku, ve kterém všechny posluchače ujistil, že je živý a zdravý. „Toto je jediný oficiální Twitter umělce STEIN27. Tweety nepíše on, ale dohlíží. Není mrtvý, díky," stojí v popisku fotky. 

Zdá se, že smutná informace jedněm zatemnila přemýšlení natolik, že začali toto meme rozšiřovat dále. A jak to tak bývá například u tiché pošty, začaly se na ni nabalovat další skutečnosti, které nebyly pravdivé. Na českém Twitteru jsme se pak nakonec dozvěděli, že nezemřeli pouze Stein27, Yzomandias nebo Dorian, ale také Calin, Kali nebo že vypukla třetí světová válka. Není potom divu, že některé z fanoušků začal tento hoax mást.

Někteří ale doopravdy uvěřili, že je interpret po smrti.


Stejně jako u každého trendu tu však existuje i třetí skupina, která si jej náležitě užila.

Poučení z této situace je následující: nevěř všemu, co se napíše na internetu a předem ověřuj fakta. Stein27 teď může akorát litovat toho, že nebyl hoax uměle vykonstruován zrovna v době, kdy by vydával nějaké album. 

Zpět
Sdílet
Diskuse