Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. ledna 2020 v 15:36
Čas čtení 1:00
Vojtěch Vanda

Led z protijedoucího náklaďáku mu proletěl autem. Mladík ze Znojemska se podruhé narodil

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Za nedodržení základních povinností řidiče mohl mladý muž zaplatit životem.

O obrovském štěstí může podle policie mluvit mladý řidič osobního auta, proti němuž jelo včera nákladní auto, jehož řidič si před jízdou neodstranil z dopravního prostředku led. V zatáčce mezi obcemi Kuchařovice a Suchohrdly se totiž námraza z náklaďáku uvolnila a proletěla předním sklem protijedoucího osobáku. Mladík vyvázl pouze s lehkým zraněním.

Doporučeno
Na dálnici D1 shořel autobus, ve kterém cestovalo zhruba padesát pasažerů. Všichni stihli vystoupit Na dálnici D1 shořel autobus, ve kterém cestovalo zhruba padesát pasažerů. Všichni stihli vystoupit 3. ledna 2020 v 11:04

Devatenáctiletý řidič osobního vozidla se podle policistů včera před polednem podruhé narodil. „(Z nákladního auta) se uvolnil kus ledu a ten doslova proletěl kabinou osobního auta. Prorazil čelní sklo, naštěstí jen lehce zavadil o hlavu řidiče, částečně zůstal na zadním sedadle a zbytek vyletěl zadním sklem,“ okomentovala situaci mluvčí policie Lenka Drahokoupilová.

Mladík se na Znojemsku podruhé narodil, led z protijedoucího nákladního auta mu prorazil čelní sklo
Mladík se na Znojemsku podruhé narodil, led z protijedoucího nákladního auta mu prorazil čelní sklo Zdroj: Policie ČR

„Na osobním autě vznikla hmotná škoda asi patnáct tisíc korun a jeho řidič utrpěl lehké zranění. Po ošetření v nemocnici byl pak propuštěn do domácího léčení," popsala zdravotní stav postiženého řidiče Drahokoupilová. Policie se domnívá, že řidič nákladního vozidla ani nezaregistroval, jakou škodu udělal. Ani se nezastavil a pokračoval dál v jízdě. Policie jej nyní hledá. 

Mladík se na Znojemsku podruhé narodil, led z protijedoucího nákladního auta mu prorazil čelní sklo
Mladík se na Znojemsku podruhé narodil, led z protijedoucího nákladního auta mu prorazil čelní sklo Zdroj: Policie ČR

Policie má v souvislosti s touto nehodou důležité sdělení. „Je důležité led z vozidel řádně odstranit. Když toto zjistíme při běžné silniční kontrole, lze na místě uložit pokutu až dva tisíce korun," upozorňuje mluvčí. Pokud se policii podaří řidiče nákladního vozidla najít, bude s ním zahájeno další šetření.

Doporučeno
Řidič náklaďáku při jízdě v mlze způsobil nehodu a zranil dva lidi. Dramatické chvíle zaznamenala kamera Řidič náklaďáku při jízdě v mlze způsobil nehodu a zranil dva lidi. Dramatické chvíle zaznamenala kamera 28. prosince 2019 v 10:39

V zákonu o provozu na pozemních komunikacích je jasně uvedeno, že řidič nesmí řídit vozidlo, na kterém jsou nečistoty, námraza nebo sníh nemluvě o tom, že tam je i explicitně nastíněna situace, která se stala právě na Znojemsku. Buďme proto, prosím, na silnici vůči sobě ohleduplní. Pokuta je jedna věc, ztráta života druhá. 

Domů
Sdílet
Diskuse