Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. ledna 2020 21:20
Čas čtení 0:32
Vl Mi

Koronavirus na Slovensku? Dva muže s podezřením na nákazu převezli do nemocnice v Martině

NEWS KORONAVIRUS SLOVENSKO
Uložit Uložené

Slováci byli v Číně.

Do Fakultní nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žilině přišli ve čtvrtek dva Slováci, kteří měli po návratu z Číny příznaky koronaviru. TASR to potvrdila mluvčí nemocnice Lenka Záteková.

„Splnili cestovatelskou anamnézu, čili se vyskytovali v oblasti, kde je virus, a začali mít respirační potíže,“ vysvětlila.

Doporučeno
WHO vyhlásila pro koronavirus stav globální nouze WHO vyhlásila pro koronavirus stav globální nouze 30. ledna 2020 21:20

Muži podle ní přišli do žilinské fakultní nemocnice před 18. hodinou. „Na recepci řekli, že byli v Číně a mají příznaky. Sestra to vyhodnotila jako podezření na koronavirus. Okamžitě je uzavřeli ve vstupní místnosti, kde byli izolováni a nepřišli do kontaktu s jinými pacienty,“ doplnila mluvčí.

TV Markíza informuje, že během pobytu v Číně měli navštívit jedno z epicenter nákazy. V Žilině nemají infekční oddělení, proto muže převezli do nemocnice v Martině. Do sanitek je vyvedli zdravotníci v ochranných oblecích. Podle Markízy vše probíhalo v klidu, na místě nevznikla panika.

Domů
Sdílet
Diskuse