Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. února 2020 9:35
Čas čtení 0:46
Viktor Kniš

Jedna z největších rarit oceánského světa Na obrovského růžového rejnoka natrefil fotograf jen náhodou

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Kristian Laine vyfotil nejvzácnější snímek ve své kariéře. Rejnok s rozpětím ploutví více než 3 metry s růžovým zbarvením je obrovskou raritou oceánů.

Fotografovi Kristianu Lainemu se podařilo vytvořit několik podmořských záběrů, které jsou bez ohledu na jeho předchozí tvorbu bez pochyb ty nejvzácnější. Jen náhodou se před ním nedaleko ostrova Lady Elliot v Austrálii zjevil extrémně vzácný rejnok v růžovém zbarvení, kterého známe i pod označením manta obrovská, informuje Science Alert.

Laine přiznává, že netušil, že růžoví rejnoci vůbec existují a původně si myslel, že má jen špatně nastavený fotoaparát.

Doporučeno
Astronautka, která strávila ve vesmíru téměř rok, zveřejnila dojemné video, jak ji po návratu přivítal její pes Astronautka, která strávila ve vesmíru téměř rok, zveřejnila dojemné video, jak ji po návratu přivítal její pes 15. února 2020 12:21
Domů
Sdílet
Diskuse