Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. března 2020 12:43
Čas čtení 0:45
Vojtěch Vanda

V Praze se koronavirem nakazilo už 13 hasičů

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Hasiči sdělili smutnou zprávu na tiskové konferenci.

13 pražských hasičů je nakaženo novým koronavirem SARS-CoV-2, píší Hasiči Praha na Twitteru. Do karantény muselo 79 příslušníků hasičského sboru. Dohromady jich bylo otestováno 120 a u některých se čeká na výsledky. Na stanici v Krči proběhla dezinfekce, hasiči se tam vrátí až v sobotu ráno. Občany prosí, aby jim drželi palce.

Doporučeno
Nový koronavirus SARS-CoV-2 nebyl vytvořen v laboratoři, prokázali vědci Nový koronavirus SARS-CoV-2 nebyl vytvořen v laboratoři, prokázali vědci 20. března 2020 10:37

Hasičská stanice Krč se otevře po sobotní sedmé hodině. Nákaza se mezi tamní sbor dostala zvenku. Pozitivní zprávou je, že pražští hasiči mají stále velkou zásobu roušek. A kdyby se náhodou nákaza ještě víc rozšířila, ředitel ujistil, že hasiči mají nouzové plány, ve kterých se mohou měnit směny i počty hasičů. 

„Evidujeme 11 hasičů, kteří mají pozitivní test. Otestovali jsme 105 lidí a 26 lidí čeká na výsledky testů. Musíme zasáhnout do služeb a zmenšili jsme počet lidí, kteří slouží. Máme zásobník hasičů, kteří jsou schopni kolegy doplnit,” citovaly Novinky ředitele Hlinovského. Hasiče prý podporují i firmy. 

Doporučeno
V Praze přistálo letadlo s 1,1 milionu respirátorů. Nahlédni do jeho útrob V Praze přistálo letadlo s 1,1 milionu respirátorů. Nahlédni do jeho útrob 20. března 2020 12:10
CORONAVIRUS CHART
Zpět
Sdílet
Diskuse