Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. dubna 2020 10:20
Čas čtení 0:46
Jakub Paulík

Bill Gates investuje několik miliard do továren na výrobu vakcíny proti koronaviru

OSOBNOSTI KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Nevadí mu, že tímto způsobem jeho nadace zřejmě přijde o množství peněz.

Miliardář Bill Gates v pořadu The Daily Show potvrdil, že jeho nadace Bill & Melinda Gates Foundation investuje peníze do výstavby 7 továrně, které se budou pokoušet vyrobit vakcínu na koronavirus.

Jak sám řekl, uvědomuje si, že tímto způsobem asi „vyhodí“ několik miliard dolarů. Při aktuální situaci, kdy takzvaná koronakrize může stát ekonomiku triliony, to za pár investovaných miliard určitě stojí, prohlásil.

Nadace Billa Gatese a jeho ženy se podle něj dokáže mobilizovat rychleji než vlády, a proto v boji proti rozšířenému viru neváhal. „Naše včas investované peníze mohou celou věc urychlit,“ vyjádřil se k procesu v nadaci, která má mít hodnotné zkušenosti z oblasti infekčních nemocí.

Doporučeno
Při osmihodinovém výslechu nám nedali ani napít. Zažil jsem peklo a jsem rád, že jsem z něj pryč, říká Čech uvíznutý v Ugandě Při osmihodinovém výslechu nám nedali ani napít. Zažil jsem peklo a jsem rád, že jsem z něj pryč, říká Čech uvíznutý v Ugandě 2. dubna 2020 14:01

„I když si nakonec zvolíme maximálně 2 továrny, budeme financovat všech sedm, abychom neztráceli čas při přemýšlení ve stylu ,oukej, která vakcína funguje?' a až potom postavili továrnu,“ nechal se slyšet.

Testování vakcíny a budování továren ve stejnou dobu je podle Gatese nezbytné pro rychlý vývoj vakcíny. Tento proces slavný miliardář odhaduje na zhruba 18 měsíců.

Domů
Sdílet
Diskuse