Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. dubna 2020 11:08
Čas čtení 0:41
Tímea Krauszová

Tom Hanks s manželkou darují svou krev na vakcínu proti koronaviru. Oba se úspěšně vyléčili

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Filmová hvězda už má pro vakcínu připravený trefný název.

Začátkem března jsme tě informovali, že Tom Hanks a jeho manželka Rita Wilson měli oba koronavirus. Karanténu strávili v Austrálii, kde Hanks natáčel film o životě krále rock and rollu Elvise Presleyho. Z onemocnění Covid-19 už jsou oba vyléčeni a vědcům chtějí pomoci, jak se jen dá. Nabídli proto svou krev na výzkum, píše portál Variety.

Doporučeno
10 nejlepších filmů, které se odehrávají v jednom pokoji nebo domě 10 nejlepších filmů, které se odehrávají v jednom pokoji nebo domě 24. dubna 2020 10:22

Darují krev a plazmu

Po skončení karantény se pár přesunul do LA, kde se ještě několik týdnů léčili. Podle Hankse měla jeho manželka Rita mnohem těžší průběh nemoci než on. Ztratila chuť i čich, tři týdny si nevychutnala žádné z jídel, které měla. Řekl to v podcastu Wait Wait... Don't Tell Me!

Nyní jsou však oba již zdraví a cítí se velmi dobře. Až tak dobře, že mají chuť pomoci – nabídli svou krev i plazmu pro vědecké účely. Jelikož nový koronavirus nakonec porazili, v jejich těle se nacházejí antigeny, které by vědcům měly pomoci při vývoji vakcíny. Hanks už pro ni má vymyšlené i trefné jméno: HANKS-CCINE. Je třeba uznat, že smysl pro humor mu koronavirus nijak neovlivnil.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Tom Hanks (@tomhanks) on

Domů
Sdílet
Diskuse