Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. května 2020 17:13
Čas čtení 0:47
Tina Hamarova

Trump tvrdí, že v USA může zemřít na koronavirus až 100 tisíc lidí

Trump tvrdí, že v USA může zemřít na koronavirus až 100 tisíc lidí
Zdroj: TASR/AP Photo/Evan Vucci
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Vakcínu budeme mít podle Trumpa do konce roku. Experti však nejsou tak optimističtí.

Americký prezident Donald Trump prohlásil, že než Amerika úspěšně zvládne boj s koronavirem, může zemřít až 100 tisíc lidí, informuje BBC. Podobné ztráty na životech zaznamenaly Spojené státy naposledy během první světové války, v druhé světové válce bylo obětí ještě podstatně více.

Trump během rozhovoru se zpravodajskou televizí Fox News, která má blízko k jeho úřadu, řekl i to, že vakcína je skoro hotová. „Jsme přesvědčeni, že do konce roku budeme mít vakcínu,“ řekl Trump, s tím, že na ní pracuje už mnoho společností.

Trump tvrdí, že v USA môže zomrieť až 100 tisíc ľudí
Zdroj: TASR/AP Photo/Evan Vucci

Americký imunolog a Trumpův poradce v boji s koronavirem Anthony Fauci nejprve tvrdil, že na vývoj vakcíny budou vědci potřebovat minimálně 18 měsíců. Minulý týden ale dodal, že vakcína mohla by být dostupná už v lednu. Řekl však, že se to nedá zaručit.

Doporučeno
Tři rapeři, kteří vyměnili hudbu za válku v řadách ISIS. Byli u řezání hlav, jeden z nich se oženil s agentkou FBI Tři rapeři, kteří vyměnili hudbu za válku v řadách ISIS. Byli u řezání hlav, jeden z nich se oženil s agentkou FBI 29. dubna 2020 14:29

Optimistické vyhlídky nemá ani britský epidemiolog Chris Whitty. Ten podle BBC minulý měsíc prohlásil, že šance na vynalezení účinné vakcíny jsou „extrémně malé“.

Trump chce také tlačit na to, aby se školy a univerzity otevřely už v září. Zdůraznil také, že je třeba postupně otevírat hospodářství země. I přes velkou kritiku Trump stále tvrdí, že jeho kabinet „udělal správnou věc a skutečně věří, že se zachránil 1,5 milionu životů.“

Domů
Sdílet
Diskuse