Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. května 2020 15:24
Čas čtení 1:06
Matej Krajčovič

iPhone 12 přijde ve čtyřech různých verzích. Takováto bude jejich výbava

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Dvě hlavní kategorie iPhonů přijdou ve třech různých velikostech.

Na veřejnost pronikly informace, jaké parametry by měly mít letošní iPhony 12. Objevit by se měly až 4 různé modely, informuje MacRumors.com

Největší změnou by měl být fakt, že všechny dostanou modernější OLED panel s nižší spotřebou energie.

Novinky Apple pre rok 2020 budú štyri. Spoznaj výbavu iPhonu 12, 12 Ma,  iPhone 12 Pro a 12 Pro Max
Zdroj: www.macrumors.com

iPhony pro rok 2020 by měly být čtyři, přičemž základ tvoří dělení na iPhone 12 – smartphony s dvojicí fotroaparátů a modely iPhone 12 Pro s trojicí objektivů a přídavným LiDARem pro zajímavé využití rozšířené reality. 

Zároveň všechny přijdou ve verzi s menším i větším displejem označeným jako „Max“. Zatím nejkomplikovanější dělení nám tak pravděpodobně přinese iPhone 12, iPhone 12 Max a trojobjektivové iPhone 12 Pro a iPhone 12 Pro Max.

Novinky Apple pre rok 2020 budú štyri. Spoznaj výbavu iPhonu 12, 12 Ma,  iPhone 12 Pro a 12 Pro Max
Zdroj: www.displaysupplychain.com

Více ti řekne tabulka, kterou vytvořil analytik Ross Young, specialista na dodávky displejů. Odhaduje, že 5,4palcový iPhone 12 dostane obrazovku s rozlišením 2 340 x 1 080 bodů, čímž by zároveň skončilo vysmívání se z nízkému rozlišení současného iPhonu 11 a minulého iPhonu XR, které nabízejí pouze 326 ppi (hustota bodů na palec).

iPhone 12 Max nabídne až 6,1palcový panel, stejně jako iPhone 12 Pro, který však přidává již zmíněný třetí objektiv. Verze Pro by zároveň měly disponovat displejem s širší škálou barev XDR a zároveň pravděpodobně podporovat i 120 Hz obnovovací frekvenci.

Bude takto vyzerať iPhone 12? Tento návrh pochádza zo Slovenska
Zdroj: svetapple.sk

iPhone 12 Pro a 12 Pro Max s největší 6,7palcovou úhlopříčkou by také měly nabídnout rovnou 6 GB RAM namísto 4 GB v obou běžných „dvanáctkách“.

Sítě 5G budou podporovat všechny čtyři modely, ale Pro to zvládnou i s technologií mmWave, tedy milimetrových vln. Díky nim by mohly být v uzavřených budovách dosahované opravdu extrémně rychlosti v řádech desítek až stovek GB / s při stahování dat. 

O designu se spekuluje už déle, přijít by měl hranatější design po vzoru současných iPadů Pro a také menší okraje kolem displeje či redukovaný výřez kamer pro Face ID.

Domů
Sdílet
Diskuse