Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. května 2020 11:39
Čas čtení 1:18
Vojtěch Vanda

Poslanci navrhli, aby až 85 % potravin v obchodech tvořily české produkty

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Návrh ale přináší místo řešení spíše rizika.

Poslanci Margita Balaštíková za ANO a Zdeněk Podala za SPD podali návrh Poslanecké sněmovně, ve kterém se píše, že by bylo dobré v českých obchodech omezit prodej potravin ze zahraničí a nařídit většinový prodej potravin tuzemských. Sněmovna má o návrhu hlasovat ve středu. Informaci přinesly Novinky.cz.

Doporučeno
Monika Bagárová porodila. Dcera dostala jméno po mamince Muradova Monika Bagárová porodila. Dcera dostala jméno po mamince Muradova 27. května 2020 9:23

Návrh, který část poslanců podporuje, by počítal se scénářem, ve kterém by v roce 2021 měl být podíl českých potravin tvořit 55 %, a do roku 2027 by měl v obchodech stoupnout podíl potravin vyrobených v Česku až na 85  %. Kritici návrhu ale tvrdí, že by takový zásah do sortimentu obchodů znamenal nejen velké zdražení, ale také poukázal na nemožnost realizace hlavně z toho důvodu, že některé plodiny se u nás prostě nepěstují.

Domů
Sdílet
Diskuse