Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. června 2020 18:22
Čas čtení 0:30
Ondřej Jarůšek

Zde je vše, co bys měl vědět o tragické smrti George Floyda

PODCASTY GEORGE FLOYD
Uložit Uložené

Přinášíme ti speciální díl našich Freshnews.

Odebírej nás na: Spotify, Google podcasty, Apple podcasty

Pokud nás sleduješ už delší dobu, zřejmě víš, že každou středu ti přinášíme naše pravidelné Freshnews, v nichž obyčejně shrnujeme nejzajímavější události posledních dní. Dnešní díl je ovšem speciální. Celou epizodu jsme se totiž rozhodli věnovat jen a pouze případu zavražděného Afroameričana George Floyda, který zemřel při nedávném nepřiměřeně násilném policejním zákroku.

Doporučeno
Klečící policisté, zpěv a tanec v ulicích aneb 22 mírumilovných momentů z protestů v USA Klečící policisté, zpěv a tanec v ulicích aneb 22 mírumilovných momentů z protestů v USA 2. června 2020 11:02

Smrt 46letého muže ve Spojených státech odstartovala masivní protesty, které pokračují i v dnešních dnech. Demonstranti v ulicích měst napříč Amerikou bojují proti útlaku menšin, domáhají se rasové rovnoprávnosti a podporu jim vyjádří i Češi během sobotní mírové protestní akce v Praze.

O celé tragické události jsme pro tebe shrnuli to nejpodstatnější, co bys měl vědět. Přejeme příjemný poslech.

Domů
Sdílet
Diskuse