Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. července 2020 22:24
Čas čtení 0:42
Tina Hamarova

Disneyland na Floridě se opět otevřel. Ve stejný den přibyl v americkém státě rekordní počet nakažených

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

USA otevírá obrovské zábavní parky pro tisíce lidí v dobách, kdy země zaznamenává rekordně vysoké přírůstky nových případů.

I přesto, že Spojené státy mají největší přírůstky nakažených od vypuknutí pandemie, eknomika se postupně opět rozbíhá a některé státy se dokonce rozhodly otevřít místa, kde se denně setkají tisíce lidí.

Doporučeno
Natáčení klipu s Yzomandiasem, obří show a 74 úžasných zápasů. Bojovníci Oktagonu Underground promluvili o unikátním turnaji Natáčení klipu s Yzomandiasem, obří show a 74 úžasných zápasů. Bojovníci Oktagonu Underground promluvili o unikátním turnaji 12. července 2020 17:26

Jedním z příkladů je zábavní park Disneyland na východním pobřeží. Rozhodli se ho otevřít v sobotu – přesně v ten samý den, kdy Florida zaznamenala nejvyšší přírůstek od začátku pandemie, až 15 300 lidí nakažených koronavirem.

Disneyland na Floride opäť otvorili. V rovnaký deň v štáte pribudlo zatiaľ najviac nakazených
Zdroj: worldometers.com

Lidé na sociálních sítích mají smíšené pocity. Někteří se radují, že se ekonomika postupně rozbíhá, jiní jsou zděšeni, jak může někdo pustit tak mnoho lidí najednou na jedno místo.

Například Disneyland v Hongkongu ve středu opět zavře své brány poté, co měli podle CNN přírůstek 52 nakažených za den (a o trochu nižší počty pár dní předtím).

Šéf Disney parků Josh D'Amaro prohlásil ohledně otevírání lokality na Floridě, že dělají vše pro to, aby byli hosté v bezpečí.

„Toto je nový normál,“ prohlásil D'Amaro pro CNN. „Svět je jiné místo, ale cítím, že jsme na to připraveni,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse