Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. července 2020 7:34
Čas čtení 0:52
Tina Hamarova

Na dokonalou fotku čekal skoro týden. Podařil se mu ohromující záběr leoparda a černého pantera

Na dokonalou fotku čekal skoro týden. Podařil se mu ohromující záběr leoparda a černého pantera
Zdroj: IG/ Mithun H. photography
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Některé šelmy fotograf sleduje již 12 let a zná je od jejich narození.

Mithun je indický fotograf, který má zálibu ve focení velkých kočkovitých šelem. Svou práci zveřejňuje v renomovaných magazínech, jako je například National Geographic. Není se tak proč divit, že se mu po letech podařil dokonalý záběr dvou jedinečných zvířat najednou.

Fotka levhartice Cleopatry s černým panterem Saaya, kterou nedávno zveřejnil na svém instagramovém účtu, obletěla svět. Panter totiž stojí za leopardem v tak paralelním postavení, že doslova vytváří leopardí samici „stín“.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Mithun H (@mithunhphotography) on

„Něco takového nevidíte často. Byla to opravdu jedinečná příležitost,“ řekl pro web BoredPanda Mithun. Čekal jsem 6 dní na stejném místě, protože jsem pantera a Cleopatru slyšel, ale neviděl jsem je kvůli husté mlze. Kdybych se k nim přiblížil, nikdy by se mi to nepodařilo, musel jsem počkat na jednu z jejich oblíbených cest. Bylo to ale úspěšné čekání, na takovou chvíli bych totiž mohl čekat i 6 let,“ dodal úspěšný fotograf.

Jelikož Mithun žil od dětství v blízkosti džungle v jižní Indii, některé šelmy zná už od doby, kdy byly mláďaty. „Strávil jsem hodiny sledováním, jak lenoší na stromě se svými nejmenšími. Tyto šelmy pozoruji už 12 let, máme pro ně jména a dokáží rozeznat, která je která a jak se chová,“ vysvětlil Mithun.

Doporučeno
66letý muž na Ostravsku zemřel po agresivním útoku vos. Dostal šok a upadl do bezvědomí, lékaři už ho nezachránili 66letý muž na Ostravsku zemřel po agresivním útoku vos. Dostal šok a upadl do bezvědomí, lékaři už ho nezachránili 26. července 2020 17:57

Mithun fotí kromě kočkovitých šelem i různé ptáky či slony. Jednoduše, jakoukoliv divokou zvěř, která se pohybuje v indických lesích. Jeho práci si můžeš prohlédnout na jeho Instagramu či Facebooku.

Domů
Sdílet
Diskuse