Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. srpna 2020 10:43
Čas čtení 0:45
Adam Smeták

KSČM dala na plakát modelku z fotobanky s heslem, že být komunistou je in. Nakonec ji smazala

NEWS KSČM
Uložit Uložené

Mladá modelka zřejmě s tvrzením, že být komunistou je in, nesouhlasí.

KSČM ve své kampani využila plakát s fotografií mladé ženy, která hlásá „Být komunistou je in“. Potíž je v tom, že nejde o záběr skutečné voličky komunistické strany, ale o portrét z fotobanky. Komunisté ji pro své účely vybrali zřejmě pro to, že má na fotce kolem krku uvázanou rudou šálu. KSČM na to, že nejde o skutečnou příznivkyni jejich strany, nevidí nic špatného. 

Pro deník Echo24 mluvčí strany Helena Grofová uvedla, že jde o fotografii z pixabay.com, kde je publikována s možností volného využití. Na příkladu jiných reklam uvedla, že je běžné, že jejich aktéři ve skutečnosti například netrpí křečovými žilami a přesto propagují výrobky k jejich léčbě.

KSČM dala na plakát modelku z fotobanky s heslem, že být komunistou je in. Nakonec ji smazala
Zdroj: KSČM

Fotka mladé ženy na plakátu byla nakonec na žádost jejího autora stažena„Fotografie poškozuje soukromí modelky a naši společnost. Žádáme vás, abyste ji okamžitě odstranili,” napsal nizozemský fotograf politické straně.

Výběr mladé ženy na plakát nebyl náhodný. Komunisté se už delší dobu snaží cílit na mladé voliče, jsou si totiž vědomi, že jejich starší členská základna postupně vymírá. Projevuje se to na počtu získaných mandátů, kterých je rok od roku méně. Například v posledních evropských volbách přišla KSČM o dva ze svých tří europoslanců. 

Doporučeno
Muzeum romské kultury požaduje omluvu od Václava Klause ml. za meme, které sdílel na Facebooku. Fakt to nebudu mazat, odpověděl Muzeum romské kultury požaduje omluvu od Václava Klause ml. za meme, které sdílel na Facebooku. Fakt to nebudu mazat, odpověděl 3. srpna 2020 12:14
Domů
Sdílet
Diskuse