Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. srpna 2020 15:40
Čas čtení 0:48
Adam Smeták

Ochutnali jsme: KFC v Česku zařadilo poprvé v historii vegetariánské sendviče

GASTRO KFC
Uložit Uložené

V rámci nabídky Vege Halloumi si můžeš dopřát jak vegetariánský burger tak bezmasou verzi Twistera.

Populární fast-foodový řetězec KFC poprvé v historii zařadil do své nabídky v Česku vegetariánské sendviče. Nově si tak můžeš objednat vegetariánský burger se sýrem halloumi či případně ochutnat halloumi variantu Twisteru. Řetězec tímto způsobem reaguje na rostoucí poptávku po vegetariánských alternativách

„Čtyři procenta Čechů jsou už dnes vegetariáni nebo vegani, mezi lidmi do 44 let maso nejí každý desátý. Vegetariánský sendvič je v nabídce poprvé v historii českého KFC a věříme, že Vege Halloumi dostane na svou stranu i ne-vegetariány,“ prozradil pro REFRESHER Libor Hubík, prezident KFC pro Česko a Rakousko.

Ochutnali jsme: KFC v Česku zařadilo poprvé v historii vegetariánské sendviče
Zdroj: KFC

Vege Halloumi zařazuje KFC do stálé nabídky a ochutnat ho tak už nyní můžeš i ty. My jsme vyrazili do nejbližší pobočky a zkusili jsme nový vegetariánský burger. Příjemně nás překvapila opečená houska a lanýžová omáčka, které by mohlo být méně, ale sendvič jako celek nám v kombinaci s ledovým salátem, červenou cibulí a kouskem rajčete chutnal. Gro samotného produktu pak samozřejmě tvořila ogrilovaná placka sýru Halloumi z kombinace kravského, kozího a ovčího mléka.

Fast-foodový řetězec tímto způsobem navazuje na příklad dalších společností jako například Ikey, která začala prodávat bezmasou variantu svých populárních kuliček. Ty jsme také byli ochutnat a ocenili jsme jejich poměrnou zaměnitelnost s masovou variantu a především podstatně nižší dopad jejich výroby na životní prostředí.

Doporučeno
Jako první v Česku jsme ochutnali bezmasé IKEA kuličky. Mají chuť jako skutečné maso a jsou ekologicky udržitelné Jako první v Česku jsme ochutnali bezmasé IKEA kuličky. Mají chuť jako skutečné maso a jsou ekologicky udržitelné 29. července 2020 16:00
Domů
Sdílet
Diskuse