Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. srpna 2020 12:38
Čas čtení 0:55
Ondřej Jarůšek

Expl0ited a VláďaVideos na MMA zápas tvrdě trénují, kromě toho ale musí bojovat i s vlastní psychikou

SPORT OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Válka youtuberů se pomalu blíží. Jak tvůrci videí zvládají přípravu?

Před pár měsíci započali populární youtubeři VláďaVideos a Exp0ited novou životní etapu. Tou je příprava na vzájemný profesionální zápas v MMA, do kterého tvůrci videí nastoupí před zraky dvou národů. Organizace Oktagon MMA, která tuto velkolepou událost pořádá, navíc před pár dny zveřejnila další díl videosérie, která mapuje, co oba borci během tréninků zažívají.

Hlavními trenéry Expla jsou Ilja Škondrič a Mišo Malata a jak druhý z jmenovaných uvedl, někdy se zdá, že se jeho svěřenci nechce, proto je třeba jen v takových chvílích „přiškrtit.“ Je patrné, že s Explem se na tréninku nikdo nepáře a musí snášet opravdu náročné jednotky.

Doporučeno
Brutální začátky UFC: Šílené knockouty, obrovské váhové rozdíly a takřka žádná pravidla Brutální začátky UFC: Šílené knockouty, obrovské váhové rozdíly a takřka žádná pravidla 8. července 2020 11:03

Jak navíc podotýká jeho kamarád Miroslav Bača, ještě před samotným zápasem na Expla čeká další těžká výzva, a sice zvládnout boj sám se sebou. Příprava na zápas je totiž extrémně náročná jak po fyzické, tak po mentální stránce, o čemž se oba youtubeři právě přesvědčují na vlastní kůži.

To samozřejmě platí i pro jeho rivala Vláďu. Ne náhodou proto za českým bavičem stojí i mentální kouč Mgr. Petr Žídek, který se mu toto vyčerpávající období pomáhá zvládnout. Ve videu říká, že člověk v takové pozici nejprve vidí peníze a slávu, nicméně to, čemu se vlastně upsal, pozná až později, když nastoupí na první tvrdé tréninky.

Více už se ale dozvíš v samotném videu, kde na tebe čeká skvělý náhled do zákulisí přípravy. Níže v anketě nezapomeň dát hlas svému favoritovi.

Anketa:
Kdo podle tebe vyhraje?
Vláďa
Explo
Remíza
Vláďa
63 %
335 Hlasů
Explo
26 %
139 Hlasů
Remíza
10 %
55 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse